.

Как да излекуваме раните от старата връзка

Или защо любовта не идва при нас

Как да излекуваме раните от старата връзка
Снимка: Instagram

Повечето хора страдат във връзките си заради неразбирателства - те проектират желанията си върху другите. А когато открият, че онова, което искат от партньора не съществува у него, стават раздразнителни и мечтите им биват разбити.

 

 

Това, което следва е болка и разочарование и се случва в романтичните връзки, приятелствата или дори в работата.

 

Ето какво представлява трансфера, който се получава между вас и околните. Това, което вие виждате в себе си се пренася и в другите. С други думи - вие привличате хора, които отразяват собственото ви мнение за вас самите.

 

Това означава, че ако сте високо критични към себе си ще намерите хора, които също ще бъдат критични към вас.

 

Разбира се, същото важи и в обратния вариант – високата ви лична оценка ще привлича хора, които да ви се възхищават.

 

 

Същото можем да кажем и за раните от стари връзки – ние привличаме същите хора, които постъпват по същия начин с нас и всичко се повтаря.

 

Много хора страдат от подобни повтарящи се разочарования, като например тенденция към партньори, които изневеряват или такива, които търсят материална изгода. Тенденция към доста по-възрастни партньори или такива, които страдат от някаква зависимост.

 

Ако вие не се отърсите от страховете си и не започнете да виждате красотата си, ще попадате все на хора, които ще ви причиняват именно това, от което се боите и няма да виждат красотата ви също като вас самите.

 

Подобни отношения не могат да продължат дълго, защото никой не иска да се чувства нещастен и рано или късно ще избяга от тази токсична връзка.

 

 

Връзка, в която има страх и недоверие създава стена между партньорите, зад която всеки се крие, а любовта не може да мине през нея.

 

Много погрешно е да бъдем с един човек, за да ни прави щастливи. Отношенията са здравословни, когато партньорите помагат на другия да обича себе си.

 

Любовта е навсякъде – в усмивката на приятел, в смеха на бебе, в размаханата опашка на куче, в учтив непознат, който ни дава указания за посока..

 

Следващият път когато започнете отношения с някого, запитайте се: Какви са раните, които той носи? Кои са вашите? Как можем да се подкрепяме един друг? Какво очаквате от този човек?Може ли той да ви го даде и иска ли да го направи?

 

Изберете между истината и илюзията – реалния свят или света на вина и страх. Допуснете любовта в живота си и ще намерите спокойствие и щастие. Всичко зависи от вас.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...