.

Черен петък – промоция или измама

Бъдете внимателни в пазаруването на този ден

Черен петък – промоция или измама
Снимка: Instagram

Реални ли са намаленията, които търговците така настървено разгласяват, в деня на така наречения Черен петък (или Black Friday)?

 

Бъдете много предпазливи когато давате парите си, особено в този ден, защото усещането, което продавачите ни внушават, че едва ли не сега е единствения, последен момент да си купим желаното, защото иначе не можем да си го позволим, е много, много измамно.

 

Имайте предвид, че миналата година на този ден, глоби за измама получиха стотици магазини и сайтове, които бяха обявили лъжовни намаления.

 

Не беше никак трудно да се намерят стоки, които се продават със завишена цена, в сравнение с предходните дни, седмици и дори месеци.

 

 

С други думи, например едни дънки в предишния ден са стрували 50 лв., а в деня на черния петък вече струват 65лв., въпреки табелката „30% намаление“, която гордо виси на витрината.

 

Добре е да следим цената на определен продукт или дреха, за да сме сигурни, че в деня на черния петък тя е наистина намалена.

 

Особено внимателни трябва да бъдем при покупка на много скъпи стоки - като домакински електроуреди, телефони, компютри, климатици и т.н., защото неведнъж са засичани измами, които показват, че цените на подобни стоки са скочили двойно и дори тройно в дена на черния петък!

 

Както знаем, контролът в нашата страна не е достатъчно надежден и е нужно потребителите сами да се пазят от тези опасности. Бъдете нащрек.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...