.

Невероятните животни, които са обитавали земята II част

Да се радваме ли, че вече не можем да ги срещнем?

Невероятните животни, които са обитавали земята II част
Снимка: Instagram

На нашата планета Земя са живели най-различни видове животни. Много от тях вече не я обитават, но ние ще си припомним за тях с любопитство и страхопочитание.

 

Освен динозаврите, които са добре известни, съществуват много други интересни животински видове, за които дори не подозираме.

 

Всички те се характеризират с огромни размери и невероятна мощ, което би направило съжителството им с хората доста трудно.

 

Всяка част на поредицата ще ви запознава с по три невероятни създания, които са кръстосвали нашата планета преди милиони години.

 

Вижте първата част тук:

 

 

Археоптерикси


 

 

Те се смятат за най-старите представители на птиците. Живели са на земята преди около 150 милиона години.

 

Не са намерени много находки на скелети на древното животно, но е ясно, че въпреки малкия си размер то е било много хищно и опасно. Нападало е и по-едри от него животни, за да се храни.

 

Археоптерикса съчетата черти както на птица, така и на влечуго, като разполага с множество остри зъби, които са типични за динозаврите. В края на крилата си има пръсти с остри нокти.

 

 

Дейнотериум


 

Това са гигантски праисторически бозайници, братовчеди на съвременните слонове. Смятат се за изчезнали преди 13 хиляди години.

 

За разлика от съвременните си братя, дейнотериумът е имал бивни, които са сочели надолу.

 

Известни са четири вида от този огромен праисторически бозайник, като най-големия е бил дълъг 7 метра и е имал тегло от 14 хиляди килограма (два пъти по-тежък от африкански слон).

 

 

Еласмозавър


Снимка: Instagram

 

 

Ето какво представлява истинското чудовище от Лох Нес. Звярът, за който се носят легенди и много хора „виждат“ все още във водите на известното езеро, всъщност е вид плезиозавър, който е изчезнал преди 80 милиона години.

 

Дължината му е била 14 метра, а теглото над 2 000 кг. Смята се, че е живеел в открития океан, но начинът му на живот е слабо познат.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...