.

Екзотичната Япония и Mie Prefecture

Където приказката става реалност

Екзотичната Япония и Mie Prefecture
Снимка: Instagram

Токио несъмнено е предпочитана дестинация за любопитните туристи, но ако предпочитате малко по-уединено място, където да се докоснете до природата и традициите на островната държава – има много чаровни кътчета, които да посетите.

 

Mie Prefecture е една от 47-те префектури на Япония и се намира в южно-централната част на страната на най-големия японски остров Хоншу.

 

 

 

В тази местност се намират някои от най-значимите исторически забележителности на Япония, предлагащи възможността да се потопите в древната култура и обичаи на местното население.

 

Мие предлага невероятна морска кухня, благодарение на разположението си сред океана. А екзотичните, наситено-зелени гори и живописни водопади създават приказна атмосфера.

 

 

Интересно е да се докоснем до бита на местните, като една от най-уважаваните професии е гмуркач, който събира съкровищата на океана, а морските охлюви са най-търсената им награда.

 

Дамите се оказват много добри в занаята, а улова им можете да видите в малък магазин в Тоба, където съкровищата се продават, или още по-добре – можете да ги похапнете за обяд.

 

 

 

Nabana no Sato е парк в местността, покрит с пъстри цветя през топлите месеци и украсен с романтични светлини през зимата.

 

Хилядите лампички, които го украсяват от октомври до май се смятат за една от най-забележителните светлинни украси в света.

 

 

 

Kumano Kodo е кътче, определено за световно културно наследство според UNESCO. Свързвайки няколко свещени площада на полуострова Ки, тези древни пътеки са на повече от 1000 години.

 

За няколко дни може да обходите пътеките, но ако не сте от най-запалените туристи има и път за кола. Но избирайки този вариант няма да се насладите на бамбуковите гори и оризови тераси по пътя.

 

През 1893г. Кокичи Микимото създал първите култивирани перли в залива Исе. На остров Микимото (Mikimoto Pearl Island) се намира музей, който разполага с колекция от антични бижута с перли.

 

Снимки: Instagram


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...