.

Какво да направим, ако имаме проблеми със съня

Никак не е трудно

Какво да направим, ако имаме проблеми със съня
Снимка: Instagram

Този въпрос става все по-популярен, а според експерти напрегнатото ежедневие и стресът в съвременното общество са причината за трудното заспиване.

 

 

Но дали проблемът не е другаде? Може би съвременният човек не е достатъчно изморен, за да заспи веднага щом легне в леглото.

 

Възможно ли е въпроси като това дали ще те потърси новото гадже или каква рокля да си купиш да бъдат толкова значими, че да не ти дадат покой, след като нашите деди са се борели за оцеляването си всеки ден, а сънят им никак не е бил обезпокоен?

 

 

 

Дали тежкият труд и ранното ставане се явяват нужни за доброто здраве на човека? Повече физическа активност със сигурност няма да навреди. Ето няколко идеи как да се справите с трудното заспиване:

 

1. Работете

 

Може да звучи ужасно, но истината е, че работата не само уморява организма и той започва да чака почивка, но и създава усещане за пълноценност у човека.

 

Ден, в който не сте свършили нещо полезно – нещо, което ви нови удовлетворение, не е просто загубен. Чувството на безполезност, което повечето хора отхвърлят и пренебрегват, всъщност създава проблем със заспиването, тъй като съзнанието е будно и в очакване на някаква задача.

 

 

2. Оставете решенията за сутринта

 

Понякога човек не е готов за вземе някакво решение, а моментът когато вече сме в леглото не е най-подходящият за философии. Не случайно се казва, че утрото е по-мъдро от вечерта.

 

 

Най-трудното нещо е да не мислиш за нищо. На това хората, които медитират се учат с години и ние едва ли ще постигнем просто с един опит.

 

Ето защо най-добре заменете отговорните решения и натоварващи мисли с нещо приятно, леко и релаксиращо. Мечтано място, където бихте се чувствали комфортно на фона на приятна музика е едно добро начало.

 

 

 

3. Запишете се на спорт

 

Съвременният живот не предполага много физическа активност. Повечето хора се движат с автомобили или градски транспорт, а работата им не включва движение.

 

Помислете кой спорт ви привлича. Дори и да си изберете нещо на пръв поглед нестандартно, ще се учудите когато разберете какво разнообразие предлага спортният свят. Фитнесът далеч не е единственото решение, да не говорим най-интересното.

 

Снимки: Instagram


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
Lilly23
преди 6 години
2
1
!
Отговори
Добре! Аз почти винаги заспивам поне 2 часа, след като си легна!
Страница 1 от 1