.

Какво става, когато спрем алкохола

И как да разберем, че прекаляваме

Какво става, когато спрем алкохола
Снимка: Instagram

Още в детските ми години, моята майка ми говореше за опасностите от алкохола.

 

 

В моето семейство това беше проблем, с който всеки се бореше, а за съжаление и в много други ситуацията е подобна.

 

Отраснах, гледайки баща си пиян всяка вечер - майка ми също не можеше да си представи ден без да пие, дори носеше алкохол в себе си.

 

Така казано звучи смешно, но всъщност е страшно. Страшно е, защото аз носех този ген и защото бях научен на това поведение.

 

Въпреки че като малък мразех алкохола, по-късно всичко се преобърна. Неусетно започнах да прекалявам, когато влезнах в университета и стана ежедневие.

 

Имах безпаметни нощи, а когато разказвах за тях се смеех, другите също се смееха, но вътрешно усещах страх.

 

В един момент реших, че ще спра с това и няма да се превръщам в копие на моите родители. Ето какво се случи, когато спрях да пия алкохол:

 

 

1. Започнах да бъда естествен

 

Когато излизах с приятели или колеги, аз пиех, защото знаех, че така ще се отпусна. Започвах да говоря разни глупости, да се смея, да танцувам без да ми пука. Но в тези моменти аз не бях себе си и това противоречие ме тормозеше. Когато спрях да пия, аз се чувствах естествен – знаех, че хората ме харесват такъв, какъвто съм и няма нужда да се правя на нещо друго. Аз самият се харесвах такъв, какъвто съм вече.

 

2. Отслабнах

 

Никога не съм бил дебел, но определено имах нужда да сваля няколко килограма. Не е тайна, че алкохолът съдържа доста калории, а освен това води до силен глад. Да се натъпчеш с няколко сандвича поред нощ едва ли е най-добрата идея за диета..

 

3. Станах по-продуктивен

 

Биричка през деня за мен означаваше край на всички планове за следобеда. А пиенето вечер в компания имаше два възможни завършека: или прекалявах доста и заспивах, или продължавах с пиенето почти цяла нощ, а на следващия ден определено не бях в състояние да свърша каквото и да е.

 

4. Спестих пари

 

Алкохолът изяждаше голяма част от бюджета ми, а покрай него имах и много други разходи. Таксита, постоянно хранене навън, загубени вещи или пари. Всичко това ме отказа от алкохола и определено не съжалявам.

 

Снимки: Instagram


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...