.

3 фобии, които съсипват връзките

Страховете, които се оказват пагубни за любовта

3 фобии, които съсипват връзките
Снимка: Instagram

Хорските страхове могат да съсипят и най-прекрасните взаимоотношения и да направят нещастен дори човек, който има всичко - любов, здраве, пари, успех, или пък изобщо да не дават шанс за щастие.

 

Много често ние сами си измисляме проблемите, търсим нещо страшно там, където няма и помен от него и си внушаваме притеснения, породени от натрупани предразсъдъци или неприятни преживявания.

 

Ето кои са най-глупавите фобии, които съсипват щастието ни:

 

1. Страх от микроби

 

Тези хора мият ръцете си постоянно, след като докоснат друг човек. Те мразят обществени тоалетни, градски транспорт, животни и всеки възможен носител на бактерии. Хората, които имат страх от микроби обикновено намират секса за нещо гнусно.

 

2. Филофобия

 

Страдащите от това имат страх от любовта, който пречи на поддържането на емоциони отношения. Страдащите често преследват любовта и влизат в поредица от връзки, без да се ангажират или отварят.

 

3. Монофобия

 

Страхът да бъдеш сам. Човек, който страда от това има много лошо самочувствие и не вярва, че е възможно да направи нещо сам. Тези хора са много нервни и се страхуват от доста неща. Силно зависими от другите те биха предпочели връзка с някой, който ги наранява отколкото да бъдат сами. 

 

Адам Кокс (експерт): 'Фобиите са несъзнателни реакции, които не са избрани от човека. Влиянието на тези фобии може да повлияе на желанието за флирт, запознанства, целувки, секс и връзки. Добрата новина е, че колкото и тежка да е фобията има психологични похвати, които могат да помогнат и да обърнат нещата дори в рамките на една или две сесии.

 

Снимка: Instagram


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...