.

3 знака, че той е ЕГОИСТ

Как да разберете, че си имате работа с грешния човек

3 знака, че той е ЕГОИСТ
Снимка: Instagram

Егоизмът е поведение, което се обуславя от мисълта за собствена полза и изгода. То рядко или никога не включва жестове към другите, като обикновено желанието на индивида да задоволи собствените си стремежи причинява дискомфорт на околните.

 

Срещаме се и общуваме с хора, които проявяват егоизъм всеки ден, но вероятно се очаква, че онези, с които имаме близки отношения не би трябвало да изграждат цялото си поведение на база лична изгода.

 

Ако вие се чувствате късметлийка, която се е захванала точно с такъв тип човек, погледнете следващите няколко критерия, по които със сигурност ще определите дали ТОЙ е егоист:

 

1. В началото той е страхотен

 

Нормално е когато един мъж ви хареса да проявява интерес и внимание, но когато нещата изглеждат твърде невероятни още от първата среща, значи има нещо гнило.

 

Той се появява с красив букет, води ви в страхотен ресторант, настоява да плати всичко и постоянно ви прави комплименти?

 

Това звучи страхотно, но подобно поведение означава, че той ви иска на всяка цена и възможно най-бързо. Защо? Защото той знае, че съвсем скоро ще си покаже рогата.

 

2. Той често създава дистанция

 

Егоистите гледат да не създават твърде близки отношения с хората, за да имат възможност да се отдръпнат, ако евентуално някой иска нещо от тях.

 

Вероятно той предпочита да ви търси, когато има нужда, но не отговаря на вашите обаждания? А когато почувствате че връзката започва да потръгва, той ненадейно изчезва или ви казва, че трябва да се разделите.

 

Това е възможно най-типичното поведение на един егоист, който явно усеща, че идва момент, когато нещо се изисква от него и просто решава да избяга.

 

 

3. Споделянето винаги създава грижи

 

Вие споделяте някакви лични неща с него, но от всяка дума той успява да открие изгода за себе си и да иска нещо.

 

Той опитва да се разполага със свободното ви време като ви нагърбва с неговите задачи, и прави сметка на парите ви, ако научи с какъв бюджет разполагате.

 

Възползва се от вашата слабост и увлечение към него, а вие често се чувствате измамени и обидени от подобно отношение.

 

Снимки: Instagram


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
pipinana
преди 6 години
2
2
!
Отговори
imah brak s takuv 4ovek ,i za moe 6tastie uspiah da se distanciram . prekratih podobna obre4ena vruzka . no sega s mujut kogoto obojavam , se nadiavam da bude mnogo hubavo i krasivo , za6toto toi e prosto prekrasen , sukrovi6te.
Страница 1 от 1