.

Как да решем правилно косата?

Какви грешки можем да допуснем?

Как да решем правилно косата?
Снимка: Instagram

Начинът, по който решим косата си, може да я съсипе. Неочаквано, нали? Нима има неправилен начин да направим това? Оказва се, че без да подозираме, често допускаме грешки.

 

Фризьори споделят някои от основните пропуски, които дамите ежедневно допускат, когато става дума за разресване на косата.

 

На първо място, вредно е, когато решим косата, докато е мокра. Препоръчително е в тези случаи да нанесем върху нея балсам или маска за коса и с гребен с широки зъбци да започнем да я разресваме от краищата към върха.

 

Освен това, е важно и да не накъсваме краищата на косата. От помощ би било да я разделим на две, тъй като по този начин ще се намали заплитането.

 

Препоръчително е четката за коса също да е с по-редки зъбци, тъй като те могат да укротят кичурите, без да предизвикват дискомфорт.

 

Когато косата е суха, е препоръчително да използваме по-мека четка, която помага за стимулиране на скалпа и разпределя равномерно естествените масла. Сухата коса не бива да се реши с гребен, тъй като има риск от накъсването ѝ и разделяне на краищата.

 

Къдравата коса не бива да се реши, когато е мокра, а с помощта на пръстите на ръцете просто да се намества и оформя.

 

Друга основна грешка, която повече жени допускат, е да не решат косата си достатъчно. Косата има продължителност на живота си, която е приблизително седем години. Всеки ден губим средно по 120 косъма, на чието място се появяват нови и така цикълът започва от начало. Ако не се решим достатъчно, следва да загубим по-малък от този брой косми.

 

Използването на правилната четка за коса е сред най-важните условия за красива коса, тъй като по този начин се стимулира скалпът, който е в основата на здравословния ѝ растеж.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...