.

Как да запазим косата си жива?

Красотата идва от косата

Как да запазим косата си жива?
Снимка: Instagram

Косата краси една жена повече от всеки друг аксесоар. Независимо каква е тя – дълга, къса, със стегната прическа или спусната, тя говори за характера по изключително красив начин.

 

Често обаче я пренебрегваме, като правим с нея куп неща без да се замислим дали ще остане здрава или не.

 

Да, разбира се, че няма как да не я третираме по всевъзможни начини, най-малкото защото ни доскучава да ходим непрекъснато с къдрава коса например.

 

Има начини въпреки това да се грижим за нея и да не изглежда изтощена.

 

Ето как

 

1. След баня я подсушавайте внимателно

 

Забравете за сешоарите при всяко къпане. Това уврежда косата, тя губи своята хидратация и изглежда изтощена. Агресивното подсушаването с кърпа и увиването също не са добро решение, защото докато е мокра косата е много чувствителна. Тогавава и най-малкото по-агресивно от необходимото действие води до увреждане на косъма. Какво остава да направите? Подсушете съвсем внимателно с кърпа или ръце. Ако е лято – добре е дошло малко разхлаждане, ако не епросто сложете кърпа на гърба си и изчакайте да изсъхне.

 

2. Слад къпане подхранвайте косата с масла

 

Както ние, така и косата се нуждае от храна, а тя се изразява в маслата. Препоръчително е да се използва смес от какаово и арганово масло. Не е сложно за приготвяне – разтопете какаовото масло на слънце или водна баня и смесете с аргановото, като не трябва това да се прави в метален съд или да се бърка с метална лъжица. Ще забележите резултат още през първия ден. Косата ще изглежда жива и бляскава.

 

3. Сресвайте отдолу нагоре без да дърпате

 

Когато сресваме косата си често в бързината действаме агресивно и не се стремим да я разплетем, а по-скоро я късаме. Така не смао, че няма да може да расте, но и изглежда изтощена. Първо трябва да я разплетете в краищата, където се оплита в по-голяма степен и след това продължавате да решите нагоре.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...