.

5 начина да скрием белезите от акне с грим?

Как да се справим с този проблем

5 начина да скрием белезите от акне с грим?
Снимка: Pixabay

Акнето е проблемът с кожата, който отказва да изчезне дори с помощта на най-добрите дерматолози, лекарства, диети, козметични продукти и молитви. Нашата битка с акнето е дълга. Битка, в която дори победата води до белези.

 

Истината е, че всички ние сме се борили с акне в даден момент от живота си и колкото и да се опитвате, не можете да ускорите процеса на преодоляване.

 

Въпреки че не можем да накараме акнето магически да изчезне, ние можем да ви предоставим подходящи съвети за грим, за да може да изчезне поне временно.

 

Ето 5 оригинални идеи, които да ви помогнат да покриете акнето и белезите му:

 

1. Използвайте грунд

 

Той представлява специална формула за заглаждане на сухите участъци, фините линии и бръчици, редуцира омазняването, намалява разширените пори и удължава трайността на грима.

 

Използвайте добър грунд, след като сте приложили овлажняващ крем, за да запълните белезите и да освежите тена си.

 

2. Зелен коректор

 

Това е най-важната стъпка за прикриване на белезите. Започнете с помощта на зелен цветен коректор, за да премахнете зачервяването от акнето.

 

Нанесете го директно върху отделните пъпки (не го размазвайте по лицето). Ако имате голяма повърхност, която да покриете, опитайте се да запазите коригиращия цвят колкото е възможно по-прецизен, но в никакъв случай не го размазвайте по лицето си.

 

3. Фон дьо тен

 

За ежедневен външен вид, потърсете лека формула, не се насочвайте към тежките продукти, които са за специални поводи.

 

Уверете се, че сте далеч от нещо блестящо. Не избирайте основи с перла или нещо с подчертаващи свойства.

 

4. Руж

 

Само защото не можете да използвате лъскава основа, не означава, че трябва да избягвате и подчертаването. Ако е възможно, използвайте течен руж, тъй като прахът може да се утаи в пукнатини и да привлече допълнително внимание към несъвършенствата.

 

5. Пудра

 

Винаги потупвайте пудрата вместо да я триете. Това движение гарантира, че запълва всички пролуки и покрива всички изкривявания на кожата, причинени от акне.

 

Снимка: Pixabay


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...