.

Защо не разбираме мъжете?

Ето къде е причината

Защо не разбираме мъжете?
Снимка: Instagram

Кой не е имал от онези мини скандали с половинката, причината за които е толкова незабележима, че някой гледайки отстрани, би се запирал „ЗАЩО?”.  Тя винаги е налице. Дори ако попитате мъжа, а дори и жената в една връзка, те без да се колебаят ще изредят поне десет. Причината за това е, че сблъсъкът между половете винаги е съществувал, а и за в бъдеще няма как да се избегне...това е природата. Мъжете непрекъснато се оплакват, че трудно разбират жените, но и нежният пол рядко знае какво се върти в главата на мъжът.

 

Защо обаче се случва това? Защо не разбираме мъжете?

 

Работата е там, че неизбежно съществуват много различия в мисленето. Мъжете мислят по един начин, а дамите по съвсем друг. И едните и другите се смятат за прави и си мислят, че някои неща противоположният пол прави нарочно. Не – просто по негово мнение така е правилно и очаква да бъде разбран.

 

Мъжете трудно могат да бъдат разбрани от нас, защото очакват да чуват директни неща. Ето това е най-голямата разлика в психиката на мъжа и жената. Тя говори заобиколно, в сърцето и се таи повече романтика и се изразява много по-експресивно. Това е неразбираемо за мъжа, който очаква да му се каже, каквото трябва ясно и кратко без излишни „разкрасяващи думи” и без загадки.

 

Освен това мъжът е много потаен. Трудно може една жена да надникне в чувствата му, ако той самият не позволи. Не сипят емоции наляво и надясно, както е обичайно да правят жените, когато са разстроени или когато им се случва нещо невероятно. Дори и силните жени могат да се разпознаят, когато са разтърсени от силни чувства, било то добри или лоши.

 

Разбира се всяко правило си има изключения, но все пак ако се чудите защо мъжът ви се струва като книга на китайски, прочетете горните няколко абзаца. 


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...