регистрация
вход в сайта
вход с FB
.

Има ли смисъл днес "Обичам те!"

"Обичам те" ли е новото "Здравей"?

Има ли смисъл днес
Снимка: Instagram

На днешно време „Обичам те” може да се чуе на всеки ъгъл. Този „израз” се използва дори за „Здравей”. Но това знак за едно общество, което е изпълнено с това красиво чувство или точно обратното – хора, които са го забравили дотолкова, че за тях значението на тези думи не значи нищо? Този въпрос е спорен.

 

Когато „Обичам те” не прозвучи искрено и е казано просто ей така в забързаното ежедневие, губи своята стойност и отговора на въпроса в случая е ясен. Тези две думички изискват внимание и най-вече чувство. Когато в тях не се вложи такова, значи, че то съвсем е изчезнало накъде. Дали причината е такава, че не се учи в училище от дебелите учебници? Не се знае, но по-скоро родителите са тези, които трябва да учат децата си наистина да обичат, а не само да говорят нещо на някого без да знаят какво точно и на кого точно.

 

Смисъла на „Обичам те” се губи със статус във Фейсбук, в който искате цял свят да разбере, че обичате някого, като напишете статус на стената му. Това обаче е далеч от начина да покажете обичта си и по-близко до факта, че всъщност вие не влагате чувство в това, което пишете. Все пак не е там мястото. Много по-силно ще е, ако хората просто виждат вашите отношения и грижи един за друг, това как се забавлявате заедно и решавате всеки проблем. Обичта винаги си личи. А тези две думи – те звучат много по-силно, ако ги прошепнете в ухото на половинката си. Факт е, че и вие бихте се почувствали по-добре.

 

Ценете тези две думички и ги използвайте към този, към когото наистина имате такива чувства. В противен случай започва „Обичам те” да има смисъла на „Здравей”. Тогава, когато го казваме на човек, когото познаваме от няколко дни или тогава, когато в бързината по принуда някаква вътрешна казваме на някого, че го обичаме. Пазете тези думи, за да може в тях наистина да вложите някой ден чувства иначе се изтъркват и губят своя смисъл. 


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...