.

Топ 3 на най-красивите градове в Европа

Кои са те?

Топ 3 на най-красивите градове в Европа
Снимка: Instagram

Европа е мечта за много и това не е скучайно. Като оставим настрана по-дълбоките мотиви на повечето, които вземат решение да мигрират, тя е обсипана с красоти.

 

Цял живот не стига, за да посетиш и да се насладиш достатъчно на всичко тях. Много кътчета все още те очакват, за да те пленят и да дадеш всичко, за да се върнеш отново там.

 

Европа е истински разбивач на сърца. Никога не можеш да и се наситиш, а всяко едно кътче остава в сърцето и споменът за него е смесица от прекрасни чувства и носталгия. 

 

Ето 3 от най-красивите града в Европа:

 

1. Хайделберг, Германия

 

Този град кипи от живот и позитивизъм. Архитектурата е в тон с природата без капка противоречие. Не бихте могли да си представите едното без другото. Допълват се и правят гледката прекрасна.

 

Хайделберг е разположен на бреговете на река Некар. Там, където планината Оденвалд преминава в долината на Рейн. Сред тази красота се намира най-старият германски университет. 

 

Градът е бил пощаден от бомбандировки през Втората световна война. Това е причината да са запазени тесните улични, красивият замък и живописните къщи, които носят дъх на барок. 

 

2. Дубровник, Хърватия

 

Дубровник е един от най-величествените градове в Европа. Тя заема едно от първите места в списъка на американците за най-стилните европейски дестинации. Брега на Средиземно море обгръщат укрепления от 14-ти век. Зад стените обаче величествено греят избледнели от слънцето керемидени покриви. Цялата тази красота е огрявана от слънчевите лъчи 250 дни в годината.

 

3. Брюж, Белгия

 

Брюж е един от най-добре запазените средновековни градове в света. Градът е препълнен с калдъръмени улички, древни канали и невероятна архитектува, която ни пренася вдруги времена с други хора и още по-невероятна атмосфера. Може да се наблюдават лебеди, плаващи в каналите, а цветята по къщите добавят допълнително свят на гледката, сякаш слагат последните щрихи на невероятния пейзаж. 


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...