.

Проблемна кожа! Как да се справиш?

Терминът "Проблемна, предразположена към акне кожа" описва промени на кожата като лъщяща кожа и образуването на комедони, което често произхожда от себорея на кожата. Проблемна кожа и акне се наблюдават най-често на места, където кожата е б

Проблемна кожа! Как да се справиш?
Терм
нът "Проблемна, предразположена към акне кожа" описва промени на кожата като лъщяща кожа и образуването на комедони, което често произхожда от себорея на кожата. Проблемна кожа и акне се наблюдават най-често на места, където кожата е богата на мастни жлези като лицето, раменете, гърба и гърдите. Най-често срещаната форма на акнето - акне вулгарис или симплекс, обикновено се проявява по време на пубертета. Все повече млади мъже и жени, обаче, страдат от проблемна кожа или себорея.
Основните симптоми на замърсена кожа, себорея и акне са повишеното отделяне на мазнини от мастните жлези и комедони. В резултат на неправилното превръщане на епидермиса в рогова тъкан фоликулите се запушват, което води до натрупване на мастни секрети. Прави се разлика между отворени и затворени комедони. Те могат да се развият в папули, нодули и пустули. Силното увеличаване на бактериите, предизвикващи акне в комедоните може да доведе до възпаление на околната съедителна тъкан.

Ендогенни фактори
- Себорея, предизвикана от хормони, в резултат на:
- пубертет
- колебания в нивото на хормоните
- прекъсване употребата на противозачатъчни
- бременност
- Генетична предразположеност
- Психично състояние

Екзогенни фактори
- Медикаменти
- Професионални фактори
- Комедогенни и прекалено мазни продукти за грижа за кожата


Важно е проблемната, предразположена към акне кожа, да се почиства с физиологично мек, ефективно намаляващ мастната секреция и антибактериален продукт, който също така да поддържа физиологичното съдържание на влага в кожата. Не трябва да се използва сапун, тъй като може да останат свободни мастни киселини на повърхността на кожата, които отново да предизвикат комедони. След внимателно почистване, за постигането на добри резултати кожата трябва да се третира с антибактериален тоник.
Така кожата е освежена и подготвена за последващо приложение на продукти за грижа за кожата.

След внимателното почистване, особено замърсената кожа се нуждае от третиране със специални продукти, приспособени изключително за нейните нужди. Тези продукти трябва да имат продължителен ефект върху три основни причинители на проблемна кожа - себорея, фоликулярна хиперкератоза и проникването на микроби в комедоните. Някои продукти, предназначени за проблемна, предразположена към акне кожа, са много агресивни. Те нямат физиологично активни съставки и не притежават достатъчно лечебни свойства, с които да поддържат влажността на кожата и да успокояват възпаленията. Интензивните грижи за кожата са особено важни по време и след лечение на акне.

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
FunkyPie
преди 11 години
0
1
!
Отговори
ох,даизрових тема от '09
Страница 1 от 1