.

След слънчево изгаряне

Идва лятото и жарките слънчеви лъчи. Освен от обезводняване, пазете се и от препичане. На плажа, във водата, в парка, за броени минути бялата ви кожа, която сте крили през студените месеци, става болезнено червена. Слънчевото изгаряне може да бъде ос

След слънчево изгаряне
Идва
лятото и жарките слънчеви лъчи. Освен от обезводняване, пазете се и от препичане. На плажа, във водата, в парка, за броени минути бялата ви кожа, която сте крили през студените месеци, става болезнено червена. Слънчевото изгаряне може да бъде освен болезнено, и опасно.

Ето какви съвети за домашно третиране съществуват, след като сте изгорели :

- Най-популярно е третирането с кисело мляко.
- Също така намазването с ракия, спирт действа подобно на киселото мляко – ефективно отнема от топлината и облекчава кожата от болка.
- При леки слънчеви изгаряния мястото се поръсва с царевично брашно.

Изгарянето от слънце означава, че горният слой на кожата е увреден. Това може да доведе до рак. Когато кожата има мехури и силни зачервявания, потърсете лекар. Той ще препише най-доброто лечение от изгарянето, а ако положението не е толкова страшно и просто искате да си спестите сънят на закачалката, позовете се на продукти под формата на спрей, които действат при най-различни увреждания на кожата и се е доказали като борец срещу слънчевото изгаряне, (когато то вече е налице). За това попитайте всяка аптека или дрогерия.

Разбира се, всякакви вазелини и овлажняващи кремове ще облекчат болката, но само временно. Затова, ако сте забравили да ползвате крем преди да се изложите на слънце, то поне се погрижете подобаващо за себе си след изчервяването. Нерядко кремовете не действат както очакваме и се налага да търпим едно болезнено съприкосновение с леглото, дрехите и близките хора, това може да се избегне ефективно с тези малки, но добри съвети в критичните ситуации.

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...