.

Често ви сърби кожата? Може би сте болни ...

Ралица Солакова
Често ви сърби кожата? Може би сте болни ...

Обикновено човек го засърбява кожата, когато му влияят някакви външни фактори, които предизвикват раздразнения. Така организмът алармира, че има наличие на вреда - полазване от насекомо, груби тъкани на дрехите и т.н. Това е обикновеният сърбеж, който е познат на всеки един човек. Ако обаче често имате раздразнение на кожата, хубаво е да видите каква е причината.

Възможно е да имате кожно раздразнение всяка пролет, лято, есен или зима - от студ, заради силните слънчеви лъчи, заради цъфналите растения и др. В такива случаи е възможно да ви се появят обриви и по тялото или само на някои части от него.

Понякога човек получава сърбежи заради козметиката, която използва. Вероятно кожата се дразни от някоя от съставките в продукта или е прекалено изсушена. Хубаво е да не се прекалява с продуктите, които изсушават кожата.

Редовното къпане също може да доведе до сърбеж.

Напълно възможно е да имате проблеми с бъбреците, белите дробове или да имате диабет и т.н. и затова да са ви се появили кожни раздразнения.

Като цяло сърбежът бива общ и локален. Общият обхваща цялото тяло - краста, шарка, ухапвания от насекоми. Старческият сърбеж също е от този вид, като при него са характерни линеарните одрасквания.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...