.

Вижте как да контролирате негативните емоции

Напълно нормално е човек да изпитва, както положителни, така и отрицателни емоции. Важното е да умее да ги контролира, особено тези, които имат отрицателен заряд. Запомнете, че е много вредно за здрав

Вижте как да контролирате негативните емоции
Човек трябва да се научи да контролира своите емоции. Снимка: sxc.hu

Напълно нормално е човек да изпитва, както положителни, така и отрицателни емоции. Важното е да умее да ги контролира, особено тези, които имат отрицателен заряд. Запомнете, че е много вредно за здравето ви да задържате негативизма в себе си. Отидете на планина, викайте, крещете, споделете с някого болката си, но забравете да мълчите и да таите всичко в себе си. Вижте три полезни съвета, които ще ви помогнат да избягате от стресови ситуации:

 

1. Определете емоцията

Определянето на емоцията и какво тя причинява на тялото е от изключително значение за нейното контролиране. При някои хора негативните емоции се изразяват в стягане на гърдите, раздразнителност, почервеняване, сърбеж, обливане на горещи вълни и други. Определете чувството и го назовете с истинското му име.

 

 

2. Предприемете някакви действия

 

След като сте определили емоцията, предприемете действие за нейното овладяване. Не мислете за казаното и неказаното. Излезте навън, разходете се, срещнете се с приятел, поръчайте любимото си ястие, разведрете се и забравете отрицателните вибрации. Всеки човек намира сам за себе си начина, по който се успокоява. За някои хора крещенето под възглавницата или плачът действат също толкова релаксиращо колкото и разходката сред природата.

 

3. Потърсете помощ

 

Не е задължително да е специализирана, просто се обърнете към някой ваш близък и му споделете своите чувства и мисли.Фактът, че нуждата е осъзната, показва, че човекът е силен и готов да се справи с проблема. Това е важно условие поради факта, че натрупването на стрес и отрицателни емоции е като „бомба със закъснител“ и може да остави тежки последици за психическото и здравословно състояние.

 

Още здравни новини четете в Puls.bg


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...