.

Няколко съвета за добро настроение

Няколко съвета за добро настроение
Снимка: sxc.hu

Един на всеки 10 души страда от депресия. Това са данни, които важат за САЩ. В България вероятно числото е по-високо. Докато за Западния свят медикаментозната терапия при системно лошо настроение е практика, ние дори не сме свикнали да обръщаме внимание на тревожните симптоми на депресия, водещи до тежката й форма. Болното настроение не бива да се подминава и изисква грижи не по-малко от физическата болка. Как бихме могли да си помогнем при признаци на лека депресия. Ето 4 съвета...

 

Да бъде светлина!

 

Имайки предвид сезона и удължаването на деня, няма да ни е трудно да се подложим на светлинна терапия. Можем да се радваме на най-добрия естествен източник, който може да зареди организма с позитивизъм, енергия и дори витамин D. Ако настроението ви е потиснато, погрижете се първо да си осигурите повече светлина в помещението, което работите. След работа непременно излезте в разумен час и отделете 30 минути за разходка на открито. Опитайте се да се откъсвате от бюрото и в обедната почивка, като избягвате затворените пространства и се отдавате на насладата и терапевтичния ефект на слънчевите лъчи и естественото движение на въздуха.

 

Езикът ни е даден не случайно...

 

Забелязали ли сте, че има хора, които не спират да говорят, и между другото, точно те трудно могат да се срещнат унили? За да предизвикате усмивка на лицето си, разговаряйте с хората около себе си. Открийте приятните за вас събеседници и се разтоварвайте в незадължаващи разговори на позитивни теми.

 

 

Масаж

 

Благоприятният ефект на масажа и докосването за отпускането, не само на тялото, но и на духа, е известен отдавна, въпреки че в тази насока е проведено само едно изследване, публикувано в American Journal of Psychiatry, което го документира при депресия и тревожност.

 

Малко полезни вещества...

 

Лошото настроение може да се бори отвътре с омега-3 и витамин D. Ако не сте привърженик на хранителните добавки, осигурете си ги чрез храненето. Повече мазна риба на трапезата, сурови ядки със сигурност ще се отразят и на външния ви вид. Ако е възможно получаването на еликсир на младостта и красотата, то омега-3 и витамин D непременно ще присъстват в него като съставки. Е, може да добавите към този коктейл и екстракт от жълт кантарион, тогава няма начин светлината да не започне да се отразява в очите ви...

 

Още здравни новини четете в Puls.bg


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
ChildrenOfBodom
преди 11 години
3
2
!
Отговори
"Езикът ни е даден не случайно..."
Leticcia
преди 11 години
2
10
!
Отговори
Хубава статийка
Страница 1 от 1