.

Кои са най-опасните зеленчуци в кухнята?

Кои са най-опасните зеленчуци в кухнята?
Снимка: sxc.hu

Всички ние знаем колко полезни и здравословни са зеленчуците, благодарение на съдържащи се в тях витамини, фибри и минерали. Малко от нас обаче подозират, че някои зеленчуци могат да бъдат и опасни, когато се опитваме да ги нарежем в кухнята, пише в. “Independent”.

 

Резултатите от скорошно американско проучване показват, че близо две трети от нараняванията в кухнята се получават в резултат на опита ни да нарежем някой твърд зеленчук от рода на тиква или ряпа. Именно вследствие на твърдостта си, тези зеленчуци са най-опасни както за начинаещите, така и за по-опитните готвачи.

 

 

Близо 88% от анкетираните 2000 души признават, че поне веднъж през живота си са ставали жертва на инцидент в кухнята. В 39% от случаите това се е дължало на опита им да нарежат твърд зеленчук. Също толкова чести са и нараняванията, които се получават в резултат на имитацията на професионалните готвачи по телевизията, които боравят с ножа със скоростта на светлината. 


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
UNITED2
преди 11 години
33
0
!
Отговори
Хахахах :D
ansiano
преди 11 години
31
5
!
Отговори
Ако ножа се движи със скоростта на светлината, при триенето с въздуха би трябвало да се стопи и изпари за части от секундата. Да не говорим за този, който държи ножа :)
Страница 1 от 1