.

Най-добрите закуски, които изгарят мазнини

Най-добрите закуски, които изгарят мазнини
Снимка: Dreamstime

Сигурно вече знаете, че хората, които не закусват, са склонни към трупане на излишни килограми. Затова не правете грешката да пропускате нито едно от трите задължителни ядения на ден.

 

Ако искате да отслабнете, хубаво е на закуска да консумирате храни, които сигнализират на тялото ви да използват мазнините за енергия. Вижте кои са те:

 

 

Овесени палачинки с боровинки и кисело мляко

Нужни са ви 1 чаша овесени ядки, половин чаша обезмаслена извара, 2 големи яйца, 1 ч.л. Ванилия, 1 чаша боровинки, една кофичка кисело мляко и 1 супена лъжица кленов сироп.

 

Смесете овеса, изварата, яйцата и ванилията и разбийте, докато се получи хомогенна смес. След това прибавете боровинките и разбъркайте с вилица. Загрейте котлона на среден огън и вземете един тефлонов тиган. Сложете две супени лъжици от сместа за палачинките. Нужни са около 3 минути, преди върховете да се покрият с мехурчета, което е индикация, че е време да обърнете палачинката. Оставете я в тигана още 3 минути, докато стане златиста. Сложете киселото мляко и кленовия сироп върху палачинките, за да ги доовкусите.

Калории: 410

 

Филия с банан и бадемово масло

Нужна ви е една филия пълнозърнест хляб (за предпочитане), един нарязан банан и една супена лъжица бадемово масло.

 

Намажете маслото върху горещите филии, за да се разтопи и наредете отгоре резенчетата банани.

Калории: 280


 

Снимка: sxc.hu


Ечемик, банани и слънчогледово семе

За да си направите тази закуска ще са ви нужни 2/3 чаша вода, 1/3 грис от ечемик, 1 нарязан банан, 1 супена лъжица слънчогледово семе и 1 чаена лъжица мед

 

Прибавете към водата ечемика и поставете съда в микровълновата печка за 6 минути. Разбъркайте го и го оставете да престои около 2 минути. След това добавете парчетата от банан, слънчогледовите семки и меда.

Калории: 410

 

Тези закуски са вкусни, здравословни и ще ви помогнат да се отървете от излишните килограми :)


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...