.

Кои са храните, които съкращават живота ни?

Кои са храните, които съкращават живота ни?
Снимка: sxc.hu

В днешно време повечето хора не се стараят да се хранят здравословно и да спортуват редовно. Те смятат, че ежедневието им е прекалено натоварено, за да се затормозяват излишно. Повечето хора в западните държави консумират прекалено много мазнини, месо и захар, а именно те са тези, които съкращават живота, пише в. „Daily mail“.

 

 

Учените направили проучване сред 5 000 държавни служители и установили, че хората, които наблягат на консумацията на пържени и сладки храни, преработено и червено месо, сметана, масло и бял хляб, са изложени на два пъти по-висок риск от преждевременна смърт или влошаване на здравето, когато остареят.

 

Специалистите достигнали до тези резултати, след като използвали за основа данни от британско изследване, проследило 3 775 мъже и 1 575 жени на средна възраст 51 години от 1986 до 2009 година. Те използвали комбинация от болнични данни и изчислили смъртността и хроничните заболявания на доброволците.

 

През втория етап след 16 години едва 4% остарели „идеално“, тоест при тях нямало хронични заболявания, а физическите, психическите и умствени показатели били добри. 75% остарели „нормално“, а 12% били преживяли нефатален сърдечносъдов инцидент. 3% починали от сърдечносъдово заболяване.

 

Статистиката показва, че хората, които редовно консумират пържени и сладки храни, рафинирани зърнени храни, пълномаслени млечни продукти и преработено и червено месо, имат значително по-малък шанс да остареят „идеално“.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
ellie1398
преди 10 години
0
1
!
Отговори
Не всичко е вярно и си нямам на представа какви са тия учени - обезмаслените продукти са по-вредни, първо разликата в калориите не е голяма и второ - те са естествени, естественото мляко е например 3,6%, всяко друго е получено по неестествен начин. Млечните продукти и включително маслото са полезни. Кравето масло е полезно за здравето (ако не ядете по едно пакетчте дневно естествено), докато маргаринът е токсичен, отровен, вреден. Извод: Колкото и правдоподобно да ви звучи една статия в интернет - не винаги е добре да се доверяваме.
Страница 1 от 1