.

Храните и напитките, за които трябва да забравиш

Храните и напитките, за които трябва да забравиш
Снимка: Dreamstime

Ако държите на фигурата и на здравето си, трябва да внимавате какво хапвате. Има доста храни и напитки, които изглеждат добре и са наистина вкусни, но въпреки това трябва да забравите за тях или поне да се постараете да ги консумирате рядко. Вижте кои са те:

 

Обработено месо – специалистите съветват да изключите от менюто си сухите колбаси, кренвиршите, бекона, надениците и шунката. Тези храни многократно увеличават риска от сърдечносъдови заболявания. Учените са установили и връзка между обработеното месо и диабет тип 2.

 

 

Изкуствени подсладители – много хора консумират храни и напитки с изкуствени подсладители, защото се стараят да приемат по-малко калории. Аспартамът обаче е толкова вреден, че е по-добре да приемате захар. Доказано е, че продуктите, които съдържат аспартам, захарин, сукралоза и ацесулфам са изключително вредни за здравето и нанасят сериозни щети за организма.

 

 

Маргарин – в него производителите могат да добавят много витамини, но в същото време маргаринът съдържа вредни мазнини, които оказват негативно влияние върху нивата на лошия холестерол, повишават риска от сърдечни заболявания, както и опасността от инсулт.

 

 

 

Газирани напитки – те са супер калорични – една чаша се равнява на 300 мл. втечнени захарни бонбони. Течните захари се абсорбират по-бързо от организма, което води до рязко повишаване нивата на кръвната захар и промяна в нормалната работа на организма.

 

 

Пържени храни – и тези храни съдържат в себе си много калории и влияят както на външния вид, така и на здравето. Вкусните пържени храни увеличават риска от развитие на туморни заболявания, дори да се консумират веднъж на няколко дни.

 

 

Пуканки – като цяло те не са вредни, стига обаче да не са направени в микровълнова печка. В пакетчетата пуканки има изкуствени хидрогенни масла, които вредят на белия дроб. Високото съдържание на въглехидрати затруднява асимилирането на пуканките от организма и това често води до чувство на тежест.

 

 


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
AlexanderDimitrov
преди 7 години
0
2
!
Отговори
Това за изкуствените подсладители не е вярно.
DarthLord
преди 10 години
2
5
!
Отговори
Ами то освен нищо да не ям. :)
hristo99
преди 10 години
2
13
!
Отговори
Как да ги забравя, като постоянно ми напомняте и даже снимки качвате?
Страница 1 от 1