.

Библиотека от мозъци ще се бори с животозастрашаващи болести

Библиотека от мозъци ще се бори с животозастрашаващи болести
Снимка: sxc.hu

Здравето е най-важното нещо за всеки един от нас, тъй като то предопределя всичко останало. Няма как да бъдем щастливи, влюбени, богати и каквото друго си помислите ако ни липсва здравето. Поради тази причина хиляди умове влагат огромни усилия, за да могат да запазят тази наша ценна придобивка. Въпреки тяхната работа обаче, все още съществуват коварни заболявания, за които човечеството все още не е намерило начин за справяне.

 

 

Поради тази причина в Сан Диего, щата Калифорния ще бъде изградена първата библиотека от мозъци. Не се притеснявайте, никой няма да складира истински мозъци, всъщност идеята е наистина добра и може да доведе до драстични промени в медицината, които да спомогнат за намирането на така необходимите ни лекарства против ред болести.

 

Концепцията на библиотеката се изразява в трупане на дигитален архив от човешки мозъци. Вече има 300 донора, които са с различно социално положение, расова, религиозна и полова принадлежност, имат различни професии и са на различна възраст. Всеки един от тях обаче се е съгласил мозъкът му да бъде сканиран и да стане част от библиотеката.

 

Най-важната характеристика на донорите е различното им здравословно състояние, част от тях са напълно здрави, а пък други страдат от неизлечими заболявания. Всички те обаче преминават през редица тестове, докато са живи, за да може в библиотеката да постъпи максимално много количество информация за мозъците им.

 

След като завърши жизненият им път всеки един от тях предоставя този важен орган на библиотеката, която от своя страна ще ги сканира, за да може лекари да ги прегледат обстойно. По този начин създателите се надяват лекарите да намерят причините за заболяванията или евентуално справяне с тях.

 

Създателят на библиотеката е д-р Джакопо Аннезе, които се опитва да привлече все повече негови колеги в начинанието, с идеята, че колкото повече специалисти работят толкова по-бързо ще се достигне до резултати, които в най-лошият случай ще помогнат за диагностициране на въпросните заболявания в един доста по-ранен етап.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...