.

Как да бъдем по-здрави за 90 секунди?

Как да бъдем по-здрави за 90 секунди?
Снимка: freeimages.com

Всеки един от нас отделя сравнително голямо внимание на здравето си с оглед на факта, че това е единствената инвестиция, която си струва всички усилия, тъй като 100 % ще се възвърне. Доброто здраве ни дава добър външен вид, той пък повдига самочувствието ни и като цяло ефекта от здравословния начин на живот е доста всеобхватен, но най-важното е, че когато сме здрави и енергични сме щастливи, а именно това е целта на всеки един от вас. Ако смятате, че трябва да положите малко повече усилия относно здравето си, то сме ви подготвили няколко съвета, които изискват само 90 секунди от времето ви.

 

 

Изяжте ябълка, но обезателно с кората

 

Малцина от нас са тези, които са наясно колко полезна може да бъде ябълката. Още по-малко са тези, които се радват на плода в чистия му вид и консумират и кората от ябълка. Ако искате да бъдете по-здрави то отделете 90 секунди от деня си и се насладете на една ябълка. Важно да консумирате и кората, тъй като в лабораторен експеримент в корите на червените ябълки са установени над 10 химични вещества, възпрепятстващи растежа на раковите клетки.

 

Приемайте калций и витамин D

 

Най-лесният и бърз начин това да стане, е чрез хранителни добавки. Преди обаче да посегнете към тях се консултирайте с лекаря си. Повечето от тях се предлагат свободно в аптеките, но допитването до лекар няма да ви навреди. Приемането на достатъчно витамин D и калций влияе значително върху понижаването на риска от рак. 4-годишно изследване сочи, че при жените, които приемат тази комбинация, общият риск от рак е по-нисък с до 77%.

 

Витамин D подобрява имунната ни система, което е първата линия от защитата срещу злокачествените заболявания. Кожата произвежда витамин D, когато е изложена на слънчева светлина, но според статистиката съвременният човек рядко си набавя по този начин достатъчно количество, поради което е нужен допълнителен прием.

 

Отделете си 90 секунди за почивка

 

Много често сме до толкова забързани в ежедневието, че не осъзнаваме, че 90 секунди от деня ни няма да са особено голяма загуба и е наистина добре да ги прекараме в истинска почивка. За целта си настройте аларма на телефона, която да ви напомни в най-подходящото време за вашите 90 секунди, през които дишайте дълбоко и не правете нищо. Бавното и дълбоко коремно дишане понижава честотата на евентуални топли пристъпи почти наполовина, също така то ще забави сърцебиенето, ще отпусне мускулите и ще намали кръвното налягане.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...