.

Как да отслабнеш без диети?

Как да отслабнеш без диети?
Снимка: freedigitalphotos.net

Дойде топлото време и вече хората започват да се ориентират към летните дрехи. Секси потничета, къси поли, панталонки, малко дрехи и повече плът. Но няма да излъжем, ако кажем, че повечето младежи не са готови за лятото. Става въпрос за това, че зимата е нормално човек да е по-отпуснат и обездвижен, да се храни и спи повече. Организмът ни е пригоден така, че зимата качваме килограми, а лятото сваляме.

 

Със сигурност имаш няколко излишни килограми, натрупани през есента и зимата и е факт, че летните дънки са ти отеснели. Ако не ти се занимава с диети и часове наред във фитнеса, тази статия е за теб. Ще ти дадем няколко съвета, с които да свалиш малко от излишното тегло, така че пак да си във форма.

 

„Не” на бързата храна. Ако искаш да свалиш килограми без да се мъчиш с диети, все пак трябва да спазваш някои правила и да внимаваш какво ядеш. На първо място забрави за всякакви хамбургери, пици, чипс и всички останали калорични бомби. Бързата храна е изключително калорична, а всъщност не е толкова хранителна. Най-добре заложи на порция нетлъсто месо с гарнитура салата.

 

 

Внимавай и със сладкото! Това не значи да не хапваш нищо сладко. Разбира се, човек има нужда и от това. Въпросът е какво сладко си позволяваш. Забрави за всякакви кексчета, торти и всички сладкиши, които съдържат трансмазнини. Най-добре си купувай черен шоколад, защото той е много полезен, ускорява метаболизма и не съдържа излишни калории. Млечният и белият шоколад не се препоръчват, защото са много по-калорични.

 

Трябва да знаеш, че сладкото се консумира сутрин. Много хора имат навик да ядат сладко вечер, а това не е добре, защото то по-трудно се усвоява от организма. Яж сладко сутрин, така по-лесно ще се разгради в тялото ти и няма да трупаш излишни килограми.

 

Пържено! Пържените картофи са слабост на много тийнейджъри, но за момент ги остави на страни. Като цяло пържените храни са много по-мазни и калорични. Най-добре е да ядеш картофите варени или задушени. Те могат да са доста хранителни и да те заситят за дълго време. Когато са пържени обаче, се превръщат в калорична бомба, след която отново ще си гладен/на.

 

Не стой гладен/на. Не е хубаво да пропускаш ядене, а когато огладнееш между храненията – хапвай ядки. Когато изпитваш силен глад си склонен/на да изяждаш огромни количества без наистина да имаш нужда от толкова храна. Носи в себе си винаги ядки или сухар, за да можеш да хапнеш нещо, когато ти пригладнее.

 

Движи се повече. Когато времето навън е хубаво, можеш да излизаш да тичаш в парка. Ако и това ти се струва трудно, просто ходи повече пеша. Слизай няколко спирки по-рано от градския транспорт и се прибирай пеша до вкъщи.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...