.

Как да не напълнеем по време на Великденските празници?

Още подобни новини
Как да не напълнеем по време на Великденските празници?
Снимка: photl.com

Когато човек е на почивка или е отпуска/ваканция, волно или неволно той си позволява да хапва повечко. Обикновено се набляга на вкусните и висококалорични храни. И след това недоволства, че е натрупал излишни килограми и трябва мине на диета и да спортува по-редовно. За да не се стига до този досаден момент, внимавайте какво хапвате по време на Великденските празници. Разбира се, не би трябвало да се лишавате напълно от лакомствата на трапезата, но ги консумирайте в разумни количества. Все пак сега ви е паднало да ядете домашно направен козунак /стига да имате щастието да има кой да ви го направи!/ и вкусни ястия.

 

И все пак вижте няколко начина, които ще ви помогнат да избегнете напълняването по време на Великденските празници:

 

 

Не бива да се отказвате от консумацията на козунаци, но се постарайте това да става преди обяд. Така ще имате време да изгорите приетите калории и ще се постараете да хапвате по-малко през останалата част от деня.

 

Може да са празници, но това не означава, че не трябва да спортувате. Ако любимият ви фитнес салон е затворен, отидете да потичате в парка или на стадиона. Когато човек има желание, винаги ще намери начин. Хубаво е да спортувате, защото трябва да горите извънредното количество калории, което приемате. Ако искате да си угаждате и да не се лишавате особено, не пропускайте тренировките.

 

Въпреки че е Великден и са празници, не забравяйте, че не всичко ви е позволено. Яжте в умерени количества и не прекалявайте с калоричните храни. Старайте се да се храните в чиния среден размер, за да не прекалявате с ястията. Също така не променяйте драстично хранителните си навици. Ако по принцип закусвате плодове за закуска, продължете да го правите. Това не пречи да хапнете и парче козунак, но не бива да смените изцяло навиците си и да се тъпчете основно с вкусни, но и висококалорични храни.

 

Хубаво е да се научите да изяжте по една салата преди основно ядене. Консумацията на зеленчуци подобрява храносмилането и притъпява апетита. Същото важи и за плодовете. Препоръчително е да ги консумирате половин – един час преди ядене. Може да ги ядете и като десерт, но избирайте такива, които не съдържат голямо количество фруктоза в себе си. Също така не ги консумирайте под формата на плодова салата, защото така ще приемете допълнително количество калории, което не сте предвидили.

 

По време на празници хората, освен че хапват повечко, те и пият повече. Постарайте се да не прекалявате с консумацията на алкохол! Течностите са полезни, но не и когато са под формата на спиртни напитки. Наблегнете на консумацията на вода и чай, които ще хидратират организма ви и ще подобрят вашия метаболизъм.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...