.

Лятото – приятел или враг на перфектната кожа?

Лятото – приятел или враг на перфектната кожа?

След продължителните мрачни и дъждовни дни, като че ли бяхме изгубили вяра, че топлите слънчеви лъчи ще ни огреят през тази година. За всеобща радост обаче, лятото вече е факт и е крайно време да извадим от гардероба късите панталони и ефирните роклички, да облечем банските и купонът по плажове и басейни да започне с пълна сила.

 

Всички знаем, че лятото е най-горещият сезон и всеки от нас се стреми да демонстрира перфектно тяло със свеж слънчев загар. За тази цел започваме да пазим диети, да посещаваме активно фитнес залата, да се печем на слънце, или да ходим на солариум. Истината е, че всъщност всички тези „кризисни мерки” за атрактивен външен вид крият опасност от сериозни вреди за кожата, която постоянно е изложена на показ през летните жеги.

 

Още малко...

 

Най-често рискът е от появата на стрии – нежелан натрапник, чието премахване е почти невъзможно, настани ли се веднъж върху нашите бедра, рамене, корем, дори и върху добре развитите в залата бицепси. Да, шегата настрана, стриите далеч не са запазен само за момичетата и жените проблем – също толкова застрашени са и младежите, особено ако тренират активно. Нещо повече – неприятните ивици по кожата се виждат още повече през лятото, тъй като нямат свойството да пигментират и изпъкват още повече на фона на тъмния загар.

 

Какво да правя?

 

Както вече ви информирахме в статията Стриите. Как да се справим с тях?, две са основните причини за появата на тези неприятни бразди по кожата ни. Първата е липсата на достатъчно еластичност на кожата. Другата е свързана с резките промени, които настъпват в тялото, като бързия растеж и натрупване на телесна маса – основен проблем при тийнейджърите.

 

Адекватният отговорът е един – превенция и хидратация. Особено пък през летните месеци, когато еластичността на кожата ни е подложена на всевъзможни атмосферни предизвикателства – силните UV лъчи, изсушаването от солената морска вода, засиленото изпотяване. Пийте повече течности, избягвайте резки промени на теглото и полагайте активни грижи за кожата си. Уви, слънцезащитният крем и хидратантните лосиони и бронзанти не са достатъчни. В аптеките можете да откриете Бепантен крем против стрии, който комбинира всичко необходимо, за да се задържи кожата еластична. Дескпанетнолът и глицеринът осигуряват подхранването и хидратацията на кожата, маслото от маслина и кожни липиди подържат и укрепват бариерната й функция, а извлекът от тропическото растение сентела азиатика стимулира производството на колаген и еластин. Бепантен крем против стрии се нанася лесно, бързо прониква в кожата и не оставя мазни следи. Подходящ е за употреба за всички зони на тялото.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...