.

Актуални трикове за красота през летния сезон [част втора]

Актуални трикове за красота през летния сезон [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

Лятото вече официално е тук. Радваме се вече на хубавото време, гледаме постоянно какви ли не снимки от плажове, морета, басейни, които приятелите ни в социалните мрежи публикуват. Вече всеки планира лятната почивка и няма търпение да се отдаде на безкрайни купони и летни страсти. Но когато температурите се повишат, се появяват някои проблеми с разкрасяването ни! Опитваме се да укротим косата си, да получим равномерен тен и какво ли още не. Сега ще ви споделим няколко трика, които ще са ви полезни през целия летен сезон.

 

 

Зехтин? Хлорът, който се съдържа във водата на басейните, е доста вреден за косата. Особено за русите цветове. Понякога може да се стигне дори до зелен оттенък на русия цвят, благодарение на хлора. Ключът към опазването на цвета е да защитите косата си, преди да влезете в басейна. За да запазите цвета си, нанесете зехтин на косата си и тогава влизайте във басейна. Друг вариант е да замените зехтина с кокосово масло или балсам за коса, който не се отмива.

 

Възстановяване с авокадо. Слънцето, морската вода и хлорът са факторите, които много влияят на косата. Възможно е след лятото тя да бъде суха, изтощена и да се къса лесно. За да не съсипете косата си през лятото, правете си маска с авокадо, жълтък и лъжичка мед. Сложете я по цялата дължина на косата и стойте около 30 минути. След това отмийте. Тази маска ще върне блясъка и жизнеността на косата ви, които слънчевите лъчи и морската вода отнемат.

 

Грижа за скалпа. От морската вода, хлора, честото миене и някои други фактори, скалпът може да бъде сериозно раздразнен. Колкото и да ви е странно киселото мляко идва на помощ в този случай. Преди да се изкъпете, намажете се в корените на косата с кисело мляко и масажирайте 2-3 минути. Постойте така около 10-15 минути и отмийте. Най-добре си купете и нов шампоан, с по-лека формула, за чувствителна кожа.

 

Проблемите с обема! Някои момичета какво ли не правят за да постигнат обемна коса. Други пък, се борят с „бухването“ по всевъзможни начини. Когато въздухът е влажен, всички сме наясно какво се случва с обема. За да се преборите с щръкналата коса, можете да нанасяте малко кокосово масло на краищата си. То има много приятен аромат, който може да замести парфюма, а косата ви ще е подхранена и по-подредена.

 

Заместете фон дьо тена с ВВ или СС крем. Тежките формули изобщо не са подходящи за лятото. Оставете фондьотена за студените месеци и дайте на кожата си повече хидратация. ВВ и СС кремовете действат овлажняващо, а същевременно имат нежно покритие, което не се топи, когато човек се поти.

 

Първата част от статията четете тук:


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...