.

Кои са най-вредните храни за стомаха? [част първа]

Кои са най-вредните храни за стомаха? [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Когато сте гладни, сигурно не се замисляте много за храната, която изяждате. Залагате на това, което ви се иска в момента и не ви се струва прекалено калорично. Друг път се отпускате и си угаждате с нещо сладко и мазно. Това е съвсем нормално, но е хубаво да си помислите и за стомаха. Стомашните проблеми могат да са много страшни и неприятни, особено ако се стигне до язва или друга сериозна болест. Сега ще ви разкажем кои са най-вредните храни за стомаха.

 

Донъти. Не можете да устоите на тези сладки и вкусни изкушения? Разбираемо е, защото наистина човек умира за сладко, а донътите са слабост на много хора. Но помислете и за стомаха си. Един донът съдържа 260 калории. Кутия от 6 такива понички съдържа 1560 калории. Колко трябва да тренирате, за да изгорите ненужните мазнини? Нека не забравяме, че донътите са пържени, а това е доста вредно за стомаха, особено на гладно.

 

 

Сладолед. Една чаша сладолед съдържа около 230 калории (без никакви топинги и добавки). Не си мислете, че това е малко, особено ако хапвате сладолед всеки ден. Ако го ядете прекалено студен, а вие сте доста загрели, това е вредно. Недейте да пиете топло кафе, например и да хапвате сладолед. Освен за стомаха, това е вредно и за зъбите, защото така се напуква емайла.

 

Чипс. Има ли нужда да споменаваме колко е калоричен? Освен това, той не е хранителен. Чипсът са празни калории, защото може да изядете и два пакета чипс и няма да се заситите. Също така чипсът е пържен и може сериозно да подразни стомаха ви. Най-добре е да избягвате да го хапвате. Можете да го заместите с пуканки, но от тези, които не съдържат мазнини.

 

Бира. Разбираме, че лятото без бира просто не е никакво лято, но не мислете, че тя е много полезна. Наистина е калорична и ако пиете всеки ден по няколко бири, очаквайте в края на лятото да сте качили няколко килограма. Освен това, бирата е газирана и студена. Ако сте прегрели, не бива да я пиете ледена. Ако имате проблеми със стомаха, газираното няма да ви се отрази добре.

 

Хотдог. Това е любима храна на много хора. Дори не изглежда толкова вредна, защото съдържа кренвирш и хлебче. В сравнение с мазен хамбургер, определено хотдогът е по-добър избор, но не мислете, че това е здравословен обяд. Опитайте се да го замените с крехко месо и салата. Прекалено много бърза храна може да раздразни стомаха, особено ако съдържа пикантни сосове.

 

Втората част от статията четете тук:


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
sss_sisi
преди 9 години
0
1
!
Отговори
ne moga da se otkaja ot sladoleda:/
Страница 1 от 1