.

Да развенчаем няколко мита за очите и зрението

Да развенчаем няколко мита за очите и зрението
Снимка: freedigitalphotos.net

Очите са една от най-важните части на човешкото тяло. Проблемът е, че понякога изобщо не се грижим за очите и зрението си. Когато нямаме проблеми, не оценяваме очите си, но това не е правилно. Трябва да се грижим за тях и да избягваме някои вредни навици. Сега ще развенчаем няколко мита, които върлуват сред младите хора. Какво е правилно и какво не, ще разберете в тази статия.

 

В случай на нужда, може да използвате слюнка, за да навлажните контактните си лещи. Това изобщо не е вярно. Някои хора смятат, че това е правилно, но истината е, че разтвора, в който стоят контактните лещи е стерилен. Слюнката съдържа много бактерии, вероятно знаете, че устата съдържа повече бактерии от ануса. Така че слюнката не е подходящ овлажнител за лещите, защото може да си докарате ужасна инфекция на очите. Използването на вода също не е добра идея. Водата не дезинфекцира лещите, а и също може да доведе до инфекция на очите.

 

 

Лазерчетата не са вредни за очите. Помните ли като малки как всички играеха с лазерчета и бяха много модерни. А чували ли сте родителите ви да ви казват, че с лазерче в очите не бива да се свети? Всъщност не би трябвало един такъв лазер да увреди зрението ви. Но както знаете, повечето от тези продукти са доста некачествени. Най-добре е да внимавате и да не насочвате лазер към очите на друг човек или домашен любимец, за да не съжалявате после.

 

Безопасно е да се гледа слънчево затъмнение, ако сме с тъмни очила. И това не е вярно. Ако гледате затъмнението, може да увредите трайно ретината си. Ако искате да гледате слънчево затъмнение и да предпазите очите си, може да го направите ако имате очила на оксиженист. Не си мислете, че слънчевите очила са ефективна защита и не гледайте слънчево затъмнение без да предпазите очите си, защото после ще съжалявате.

 

Ако се научите „да си събирате“ очите, има вероятност да ви останат така. И това е невярно. Знаем, че майките винаги са ни се карали, но не са били прави за това. Някои хора са родени или по-късно са развили кривогледство, то може да бъде наследствено. Някои деца го израстват и след терапия и корекция с очила, проблемът се оправя. При някои хора се налага операция, а други не могат да се излекуват. Но няма как да станете кривогледи, ако си събирате очите нарочно.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
papugai
преди 9 години
2
5
!
Отговори
Тия митове са измисляни от някой болен мозък
Страница 1 от 1