.

Как да се грижим за кожата на лицето си през лятото

Как да се грижим за кожата на лицето си през лятото
Снимка: freedigitalphotos.net

През лятото кожата се нуждае от ефикасна слънчева защита. Това обаче не е достатъчно, за да запази тя кадифения си вид, еластичността и жизнеността си. Основната причина е, че под влияние на съвкупността от различни атмосферни влияния (слънце, вятър, сух въздух) плюс морската вода, хлорираните басейни, както и други обстоятелства, кожата се дехидратира силно. За да не се стига до това, е важно да използвате подходяща козметика, която може да комбинирате и с домашно приготвени маски.

 

Кожата е визитната картичка на човека, твърдят специалистите. По нея може да се съди както за здравето, така и за навиците. С възрастта тя претърпява дегенеративни ефекти, променя се и под въздействието на външните фактори: UV лъчи, температурни колебания, дори лошите хранителни навици оказват влияние. Подходящо подбраната козметика може да забави, възстанови или предотврати появата на някои неразположения и да поддържа вида и тонуса на кожата.

 

Част от всичко това е хидратацията. Защо е важна? Водата е основен елемент за добрия вид на кожата. Под влияние на външните агресивни фактори, естественият механизъм на хидратация може да бъде засегнат, кожата губи повече вода и дейността на клетките се забавя. А епидермисът вече не е в състояние да задържа вода. За да се справи с дисбаланса, кожата има нужда от ежедневна хидратация.

 

 

Ще помогнете на кожата, ако пиете най-малко литър и половина вода на ден. Това ще възстанови баланса, еластичността и нормалното ниво на влага. Симптоми като стягане, дискомфорт, повишена чувствителност говорят, че кожата страда. Първата стъпка е да увеличите водата, която пиете. След което се погрижете с помощта на подходящи козметични продукти.

 

Имайте предвид, че има няколко вида суха кожа: суха кожа с реална и сериозна дехидратация, което изисква комплексна терапия; атопична/много суха кожа, която има нужда от специфични продукти; загрубяла суха кожа, която просто трябва да възстанови своята хидратация. След като увеличите водата и включите подходяща козметика, се нуждаете от още няколко промени: заменете ежедневните измиващи средства с пo-щадящи и такива, които хидратират кожата; не разтривайте енергично лицето и тялото с хавлиена кърпа, а подсушете деликатно, само с нежно потупване; използвайте овлажняващ дневен крем.

 

Задължително използвайте слънцезащитен продукт, особено когато сте на плажа. Нанасяте слънцезащитен крем на косата и кожата си, но пропускате лицето? Голяма грешка! Там кожата е още по-нежна и ако изгорите, ще ви боли, ще изглеждате зле и ще ви отнеме доста време да възстановите кожата си. Пазете се от жарките лъчи на слънцето и носете шапка с голяма периферия на плажа.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...