.

Няколко съвета към момичетата, които се борят с целулита

Няколко съвета към момичетата, които се борят с целулита
Снимка: freedigitalphotos.net

Лято е вече, дойде времето на късите панталонки и поли, банските и оскъдното облекло. Проблемът на много момичета е, че ги е срам да се съблекат, заради целулита. За съжаление, той засяга предимно жените и то от всякакви възрасти. Ако вече ви е писнало и искате да се отървете от този неприятен проблем, има начин да се справите. Трябва да сте постоянни и да се грижите за тялото си. Само така може да се отървете от неприятните буци по бедрата, дупето и корема.

 

Тренировки. Не всички жени, които имат целулит, са дебели. Изобщо не бива да свързвате целулита с наднорменото тегло. Може да имате съвсем нормални килограми, а да страдате от този дефект. Затова трябва да тренирате - не толкова за отслабване, колкото за стягане. Това е доста важна стъпка, не бива да я пропускате. Дори да не сте най-спортната натура, правете упражнения за крака, дупе и корем. Не се претоварвайте, но и не си мислете, че целулитът ще изчезне без усилия.

 

Повече фибри. Трябва да наблегнете на здравословната храна. Яжте повече сурови храни, за да си набавяте фибри. Вместо да се тъпчете с празни калории, яжте зеленчуци, плодове и овесени ядки. Забравете за празните калории, защото те просто се трупат по тялото ни именно в най-проблемните зони.

 

 

Отслабнете, ако имате нужда. Ако сте слаба, но имате целулит, няма смисъл да отслабвате още. Но ако имате няколко излишни килограма, опитайте се да ги свалите. Ако сте по-пълна, ще имате повече целулит. Забравете за строгите диети, които водят до йо-йо ефект. Тогава вероятно ще се сдобиете с още повече целулит. Хранете се здравословно и комбинирайте диета и спорт.

 

Спрете да пушите. Учудвате, се че тютюнопушенето има връзка с целулита? Знаете ли, че пушенето стеснява кръвоносните съдове. Това е една от основните причини за съсипаната кожа на пушачите. За да се премахне целулита, трябва да има добро кръвообращение. Пушенето го затруднява. Откажете цигарите.

 

Масажи. Така ще подобрите кръвообращението и ще разбиете мастните депа. Трябва да бъдете много постоянни в масажите, за да имат ефект. Има специални приставки, с които да масажирате проблемните зони. Всяка вечер след баня си правете такъв масаж.

 

Кремове. Те могат да имат ефект, но не бива да ги надценявате. Само с крем няма да се справите с портокаловата кожа. Докато си правите масаж, намажете се с крем против целулит. Повечето такива продукти правят кожата по-стегната, защото съдържат кофеин. Ако не ви се дават пари за такъв продукт, правете си масаж с утайка от кафе.

 

Пийте много течности. Трябва да поддържате тялото си хидратирано. Пийте около 2 литра вода на ден.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...