.

Няколко лесни трика, които ще ти помогнат да хапваш по-малко

Няколко лесни трика, които ще ти помогнат да хапваш по-малко
Снимка: thinkstockphotos.com

Ако си от хората, които искат да се отърват от излишните килограми, но имат огромен апетит и трудно се удържат да не изядат всичко пред себе си, триковете по-долу определено ще ти бъдат полезни. Не забравяй, че винаги има начин, когато човек има желание.

 

Храни се в малки чинии


 

Със сигурност си чувал този съвет, но прилагал ли си го някога в ежедневието си? Консумацията на храна в по-малки чинии определено върши работа. Когато съдът, в който се храниш, е голям в него има повече място за храна и на теб ти е трудно да си сипеш по-малко количество. Когато обаче чинията е малка и я напълниш, на теб храната ти се вижда доста повече и не сядаш на масата с убеждението, че ще останеш гладен, защото не си си сипал достатъчно.

 

Използвай по-голяма вилица


 

Чиниите трябва да са малки, но вилицата трябва да е голяма. Според специалистите по хранене консумацията на храна с голяма вилица води до по-малко хапване. Опитай, нищо няма да загубиш.

 

Пий вода преди ядене


 

Водата ще запълни стомаха ти и ще създаде чувство за ситост. Това ще те накара да изядеш по-малко количество храна, когато седнеш да обядваш или да вечеряш. Ако ти се пие нещо по-вкусно, може да изпиеш един фреш, но избягвай консумацията на сода, студен чай, подсладено кафе и други калорични напитки, защото така само ще приемеш излишни калории, които може да си спестиш.

 

Храни се бавно


 

На мозъка му е нужно време, за да осъзнае, че си се нахранил и вече си сит, затова трябва да се храниш бавно и да дъвчиш хубаво. Ако се нахвърлиш на храната и приемеш огромно количество за малко време ще изядеш в пъти повече, отколкото ти е нужно, за да се нахраниш. За да не приемаш излишно количество калории и за да не ти е тежко, просто се храни бавно и не се разсейвай с дейности като гледане на телевизия или сърфиране в интернет.

 

Дъвчи дъвки без захар


 

Ако си от хората, които не могат без дъвка, особено след ядене, купувай си без захар. Така хем ще освежиш дъха си, хем ще притъпиш апетита си, ако си гладен.

 

Храни се с недоминиращата ръка


 

Ако си левичар трябва да се храниш с дясната ръка и обратното. Така ще ти е по-неудобно, ще се храниш по-бавно и ще приемеш по-малко количество храна, преди мозъкът ти да изпрати сигнал, че си се нахранил.

 

За да се отървеш от излишните килограми и да влезеш във форма, трябва да следваш тези трикове, както и да спортуваш редовно. Тренировките са от изключително важно значение, когато става въпрос за извайване на тялото. Затова съчетай новия си хранителен режим с подходящо физическо натоварване и постигни така желания резултат.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
BeautyCupcake
преди 8 години
0
2
!
Отговори
Аз ли съм единствената, която яде докато гледа тази статия :D
Страница 1 от 1