.

Няколко идеи, които ще ти помогнат да имаш красив и дълъг маникюр

Няколко идеи, които ще ти помогнат да имаш красив и дълъг маникюр
Снимка: thinkstockphotos.com

Добре поддържаният и красив женски маникюр винаги привлича вниманието на околните. Нужни са ти минимални усилия, за да имаш здрави нокти и ръцете ти да изглеждат наистина добре. Виж какво трябва да правиш, за да може маникюрът ти да бъде дълъг и здрав:

 

Не яж ноктите си – за съжаление, доста хора имат вредния навик да гризат ноктите си. Най-често го правят от скука или защото са прекалено изнервени и това им действа релаксиращо. Ако държиш на маникюра си, трябва да се отървеш от този грозен и вреден навик. В аптеките продават горчив лак, който е специално създаден за тези, които често си гризат ноктите, искат да престанат, но им е трудно. Ако не можеш сам да се отървеш от този навик, лакирай ноктите си с този лак и ще успееш.

 

Хидратирай кожичките си – когато кожичките ти са сухи и напукани, ноктите растат по-бавно. Затова трябва да се грижиш за тяхната хидратация, като ние ти препоръчваме употребата на масло от авокадо. То е леко, не е прекалено мазно и прави кожичките изключително меки и здрави.

 

 

Приемай достатъчно протеини – ноктите са направени от протеин, затова трябва да си набавяш достатъчно, за да имаш красив маникюр. Наблегни на консумацията на риба, ядки и семена и ако е възможно яж месо от свободно отглеждани пилета, защото то е най-полезно.

 

Грижи се за ноктите си - няма как да се сдобиеш с красив маникюр, ако не полагаш необходимите усилия. Не си яж ноктите, не бутай кожичките си назад, за да не си създадеш излишни инфекции и поддържай маникюра си чист. Препоръчително е да не режеш ноктите си, а да намаляваш тяхната дължина с помощта на пиличка.

 

Приемай желатин – желатинът е прост белтък, който се получава при хидролизата на колагена от животински кости или хрущяли, варени във вода. Разтваря се лесно във вода, като полученият разтвор се сгъстява в желе. Не бива да се разтваря в температура по-висока от 60 градуса, защото губи полезните си свойства. Желатинът помага за укрепването на ноктите и подобрява техния растеж. Ако искаш да имаш красив маникюр, трябва редовно да приемаш желатин. В интернет има най-различни рецепти с желатин, избери си тези, които ти изглеждат най-вкусни.

 

Подобри циркулацията на кръвта – ако ръцете ти са постоянно студени, ноктите ти ще растат по-бавно от нормалното. За да се справиш с този проблем, трябва редовно да правиш упражнения за подобряване циркулацията на кръвта. Другото, което може да направиш, е да намалиш консумацията на сол и да приемаш достатъчно количество вода.

 

Храни се здравословно и балансирано – правилното хранене е изключително важно, не само за маникюра ти, но и за здравето ти като цяло. Колкото и добавки да приемаш и колкото и да се грижиш за ноктите си, те няма да станат по-здрави и да растат по-бързо, ако се храниш неправилно. Трябва менюто ти е балансирано – зеленчуците да съставляват по-голямата част от яденето ти и да ги консумираш основно сурови. Също така трябва редовно да хапваш и плодове, особено такива, които са с високо съдържание на антиоксиданти.

 

Използвай заздравител - ако ноктите ти са склонни към чупене, трябва да ги заздравяваш редовно. Използвай заздравителя, за да укрепиш маникюра си и да го предпазиш от счупване. Препоръчително е лакът за заздравяване на ноктите да се използва вместо обикновен, но ако не ти е комфортно така, слагай си първо заздравителя, а отгоре някакъв цвят.

 

Пази маникюра си – ако трябва да извършиш някаква дейност, която може да нарани ноктите ти, бъди внимателен. Най-добре си сложи дебели ръкавици, за да предпазиш максимално много маникюра си. В никакъв случай не използвай ноктите си, за да отвориш кутия или за да премахнеш насъбрала се мръсотия от някаква повърхност.

 

 

Приемай достатъчно витамини и минерали – при липса на желязо или калций, ноктите стават крехки и по тях се появяват бели ивици. Ако пък имаш излишък от соли в организма си, по тях се появяват грапави подутини. Хората, които имат респираторни проблеми, обикновено имат синкави нокти. Не бива да прекаляваш с консумацията на месо, защото това може да доведе до поява на ръбове по ноктите. При липса на витамин А пък ноктите започват да се белят, а когато в организма ти няма достатъчно цинк, те растат изключително бавно. Трябва да си набавяш достатъчно количество растителни масла, за да може ноктите ти да бъдат здрави. Витамините от групата В са много важни за растежа на ноктите. Най-голямо количество от тях има в бананите, картофите, рибата тон, лещата и черния дроб.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...