.

Бабини съвети за красота [част първа]

Бабини съвети за красота [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

В момента на пазара се предлагат какви ли не козметични продукти. Някои от тях са съвсем нови и момичетата, които не ползват много козметика, трудно се ориентират в магазините. Всъщност, преди години изобщо не е имало толкова голям избор от продукти, какъвто е сега. Жените са прибягвали до домашно приготвени разкрасителни процедури, защото те са по-евтини, достъпни и лесни. Няма да сбъркате, ако се допитате до козметичния несесер на баба, защото днешните козметични средства са пълни с алегрени и парабени, които могат сериозно да навредят на здравето ни. Сега ще ви дадем някои бабини съвети, които със сигурност, ако не ви помогнат, няма да навредят. И все пак пробвайте, няма да се разочаровате от ефекта.

 

За ръцете и ноктите. Няма по-добър натурален лек от лимоновия сок и зехтина. След като изстискате половин лимон в сутрешната си чаша вода, натъркайте горната част на ръцете (които остаряват много бързо, стават на петна и издават възрастта на жената) с лимоновата кора. Направете същото и с ноктите, ако са пожълтели от лак. След десетина минути изплакнете и втрийте за омекотяване няколко капки зехтин. Вторачените в гладката кожа на ръцете се мажат по-обилно, масажират се и навличат за през нощта памучни ръкавици.

 

 

За по-бели зъби. Както редовната употреба на червено вино и кафе образува петна и потъмнява цвета на усмивката, така киселите плодове действат като домашен препарат за искрящи зъби. Вариант е да си направите домашна паста от сода бикарбонат (отличен чистител и дезинфектант) и лимонов сок. Топете в нея четката за зъби (след като прекипи) и нанасяйте с въртеливи движения без натиск. Избелващи свойства се приписват и на намачканите ягоди, натрити върху зъбите. И двата варианта са без химикали. Постойте така пет минутки и измийте добре с вода. защото плодовата киселина може да разяде зъбния ви емайл.

 

Здрав скалп ще постигнете, ако третирате корените на косата с хининова вода (можете да я намерите във всяка аптека на достъпни цени). Разделяйте кичурите с гребен и пръскайте, а после масажирайте. Дръжте главата назад, за да пазите очите. Ще изчезне сърбежът и ще заздравите фоликулите. Препаратът се нанася всеки ден върху суха коса и не се отмива.

 

Блестяща кожа на лицето ще имате, ако си правите всеки ден маска за свеж вид: половин настъргана краставица с малко лимонов сок: намачкани череши или ягоди с парче авокадо; сок от моркови с лъжица сметана. Постелете хавлия под главата си, легнете, намажете се, отпуснете се и си мислете за хубави неща. Не пропускайте и шията и деколтето. След 15 минути отмийте с хладка вода и разнесете с потупващи движения няколко капки бадемово олио за омекотяване и подхранване.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...