.

Как да не увредим косата си, когато използваме сешоар или преса

Как да не увредим косата си, когато използваме сешоар или преса
Снимка: freedigitalphotos.net

Съзнателно или не, лесно можем да увредим косата си. Някои момичета се стараят да изглеждат винаги с перфектни прически, но пропускат фактът, че красивата коса е здравата коса. Колкото и грижи да полагате да си направите хубава прическа, ако сте съсипали гривата си, тя ще стои безжизнена и без блясък. Има начини да запазите косата си здрава, а в същото време да изглежда добре. Трябва да се постараете малко повече и ще имате прекрасна коса.

 

Купете си хубави инструменти. Понякога не бива да пестите пари, а щом става дума за косата ви, не се замисляйте. Много е важно да си набавите качествени уреди и козметика, иначе рискувате да изгорите жестоко косата си и да съжалявате после. Винаги избирайте преси и маши, чиито градуси се регулират.

 

Не бива да използвате пресата винаги на максимална топлина, защото ще увредите косата си. Всичко зависи какъв косъм имате. Ако косата ви е тънка, много внимавайте с високите температури, защото ще увредите косъма.  По-евтините не притежават тази функция. Също така е важно да изберете уред с хубаво и качествено покритие. Съветваме ви да си купите и професионален сешоар, защото тези уреди са по-мощни. Важно е сешоарът да има силна въздушна струя и да не духа прекалено топло.

 

 

Защитете косата си от топлината. Колкото и да не вярвате в козметичната индустрия, все пак си вземете термозащитен продукт. Случвало ви се е да изгорите на плажа, нали? Повярвайте, косата ви страда по същия начин, ако не използвате защитни продукти. Без значение дали ще използвате маша, преса или сешоар, нанесете термозащитен продукт. Пресите са по-вредни от сешоара, защото наистина нанасят мигновена вреда. Термозащитните продукти се предлагат в различни форми, има спрейове, кремове и мусове.

 

Приемайте съвети. Допитвайте се до фризьора ви, в това няма нищо лошо. Разбираемо е, че човек не може да отдели пари за ежеседмични посещения при фризьор, когато искате прическа, например. Затова няма лошо да си правите фризури сами вкъщи, но се съветвайте със специалистите в областта.

 

Не прекалявайте с топлинната обработка. Хубаво е да се стараете винаги да изглеждате добре, но давайте почивка на косата си. Някои момичета правят голяма грешка, защото се изправят всеки ден. Така те повтарят по няколко пъти с пресата, защото косата им не издържа дори няколко дни. Недейте да правите тази грешка! Изправяйте си косата само след баня. Първо я изсушете добре или я оставете да изсъхне сама. След това я изправете и сложете стилизанти.

 

Заложете на хидратацията. Купувайте си качествени продукти, използвайте масла, които хидратират косата. 


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...