.

Убийците на лошото настроение [част първа]

Убийците на лошото настроение [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Ако овладеете правилните способи и механизми, да живеете по-весел и пълноценен живот не се оказва толкова сложна задача. Има няколко лесни начина да се почувствате по-добре, по-значими, успешни и като цяло по-щастливи. Те не изискват прекалено много от вас, само малко внимание и постоянство в прилагането им. Психолози обобщават някои от триковете, с които може да подобрите живота си. Излезте сред природата. Вероятно сериозно подценявате колко е важно от време на време да излизате сред природата. Разходките сред природата обаче ще ви помогнат да се освободите от стреса, ще ви направят по-креативни, ще засилят паметта ви и като цяло ще се отразят положително на личността ви.

 

Обръщайте внимание на телесната си кондиция и спортувайте по-често. Освен многобройните ползи за здравето, упражненията ще ви помогнат да подобрите паметта си, ще ви направят по-интелигентни и по-щастливи, ще подобрят съня ви и ще повишат либидото ви. Като цяло спортът ще накара тялото ви да се чувства по-добре.

 

 

Не се отдалечавайте от семейството и близките си. Напротив – прекарвайте повече време с най-значимите си хора. Бристолският експерт Маркъс Фъргюсън определя общуването с близките като един от най-големите източници на щастие в живота ни. Да сте социално изолиран, освен, че ви прави по-ограничен, може направо да ви убие. Самотата може да доведе до инфаркт, инсулт и диабет. Дълголетниците по целия свят поставят силен акцент върху социалната си ангажираност и добри отношения, които имат важно отражение върху продължителността на живота. Тези взаимоотношения са по-важни за продължителността на живота, дори от ежедневните упражнения.

 

По-често казвайте "благодаря". Другата вълшебна думичка, освен моля е „благодаря”. Употребявайте я по-често. Околните ще го забележат, а изразът ви на уважение към тях ще породи обратна връзка и благородството ви ще се възнагради. Това ще ви направи по-щастливи. Ще подобри връзките ви с хората, на които държите. Ще ви направи по-добра личност. Ще направи живота на хората около вас по-добър.

 

Повишете концентрацията си с ортодокасални способи от миналото на предците си. Говорим за молитви и медитация – това са методи, стари колкото света. Не си мислете за нищо фанатично и извратено. Предците ни са пречиствали душите си по този начин и са искали прошка за извършените грешки. Подсъзнателно, това снема напрежението от всекидневните грижи и позволява на ума да се вихри и работи без излишна тежест. Молитвите и медитацията могат да ви накарат да се чувствате щастливи, да осмислите живота си, социалната среда, в която се движите. Тази дейност ще ви накара да се гневите по-малко, ще ви избави от чувството за тревожност, депресия и умора. Молитвата може да ви накара да се чувствате по-добре - дори и да не сте религиозни


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...