.

Как да изберем перфектния парфюм

Как да изберем перфектния парфюм
Снимка: freedigitalphotos.net

Много е лесно да се загубим в разнообразието от всякакви аромати, когато посетим козметичния магазин. Почти всеки парфюм има с какво да ни грабне, но когато трябва да изберем един, вече става много сложно. Как да изберем перфектния аромат за нас?

 

Eau de…? Уханията имат различни имена и понякога започвате да се чудите наистина ли има разлика или е просто разлика в количеството и опаковката? Истината е, че има разлика. Различните имена се отнасят до процентното съдържание на етеричните масла и силата на аромата.

 

Парфюмът (Perfume) е най-концентрираната форма от всички миризми. Той съдържа 22% етерични масла и разбира се, има най-висока цена.

 

Eau de Perfume съдържа по-малко есенциални масла, които варират от 15 до 22%. Той е по-евтин, но може да се каже, че е доста траен вариант, който би бил чудесен подарък за скъп човек.

 

Eau de Toilette. Това е по-леката версия и съдържа само 8-15% масла. Подходящ е за ежедневна употреба, особено в официално-деловия сектор, където не бива да носите натрапчиви аромати.

 

Eau de Cologne. Съдържа само 4% ароматни масла и е най-слабата версия. Може да се използва като спрей за тяло.

 

Тази информация е важна, защото много хора се подвеждат по надписите на опаковките, защото не знаят кое какво означава. След като вече сте се запознали с наименованията и характеристиките на всеки вариант, трябва да знаете и някои други неща.

 

Уханията миришат различно на всяка кожа. Трудно е да изберете парфюм само по аромата на самата бутилка. Дори да пръскате на тестерите в магазина, уханието стои различно, когато е върху кожата на човек. Когато харесате даден парфюм, напръскайте малко количество на кожата си, по този начин ще усетите какъв е истинския аромат.

 

Не се пръскайте с парфюм, преди да отидете на пазар. Когато си търсите ново ухание, се убедете, че преди това не сте използвали силно ароматизирани душ-гелове, лосиони или парфюми. Те само биха ви разсеяли при вземането на правилното решение за нов парфюм.

 

Поискайте второ (а защо не и трето) мнение – когато излезете от магазина с новото ухание на китката си, попитайте своите приятели и семейство дали им харесва. Дали парфюмът не е прекалено силен? Отразява ли вашата индивидуалност? Ухае ли на собственото ви „аз”?

 

Не използвайте един парфюм за цялата година. Сменявайте ги според сезоните, защото свежите парфюми не се усещат през зимата, тъй като студа отнема част от неговите свойства.

 

Винаги си купувайте парфюми следобед, тъй като тогава обонянието ви, е най-изострено и ще може да усетите пълния аромат на парфюма, който сте си избрали.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
winks11
преди 9 години
0
6
!
Отговори
Много е трудно да си смениш любимия парфюм :/ Въртя, суча и все един и същи си взимам :D може да е глупаво, но нещо с другите не ми се получава
Страница 1 от 1