.

Защо лятото е полезно за здравето

Защо лятото е полезно за здравето
Снимка: Dreamstime

Ето, че сме в разгара на дългоочакваното лято, което се оказа доста противоречиво откъм климат. Всички очакваха неспирно слънце и безгрижни дни, но се оказа, че облаците ни навестиха по-рано от обикновено. Въпреки това обаче, не липсват и приятни слънчеви дни. В последните няколко дни имаше няколко такива, които накараха мнозина да пожелаят колкото се може по-скоро да дойде есента. За всички тях сме приготвили списък с причини, защото да се радват на лятото, тъй като се оказва, че то е много полезно за здравето.

 

 

Слънце

 

Лятото е сезона, през който най-голяма част от времето си прекарваме на слънце. Всичко това насища организма ви с витамин D, зарежда ви с енергия и настроение, подсилва имунната система, изчиства организма ви от токсини, което ясно си личи по кожата. Слънцето е особено полезно за хора, страдащи от анемия, кожни болести, ставни проблеми, проблеми с костите и др.

 

Море

 

Колкото и да не ни се иска да го признаем, факт е, че с нашия статус на живот трудно си позволяваме да отидем на море през зимата, затова единственото време през годината, когато можем да се насладим на морските вълни си остава лятото. А морето от своя страна има изключително благотворно действие върху организма ни. Солената вода има доказано здравословно действие при кожни проблеми, има подмладяващ и детоксикиращ ефект, помага при ревматични заболявания, разширени вени, алергии, дихателни проблеми, подобрява кръвообращението, засилва имунитета.

 

Въздух

 

Лятото, освен с високи температури се характеризира и със значително по-дълги дни, което съчетано с приятното време води до само едно — повече време навън. Парковете са едно от любимите места на мнозина от нас през лятото и това е повече от перфектно, тъй като по този начин прекарваме значително повече време на чист въздух. Благодарение на това пречистваме организма си и се зареждаме с положителна енергия. Да не забравяме и множеството приятни емоции и спомени, които имаме от семейния пикник или бирата в парка с приятели.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...