.

Всичко за портокаловата кожа [част втора]

Всичко за портокаловата кожа [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

Всички специалисти, които се занимават с причините за неприятната поява на целулита по тялото, са съгласни, че не трябва да се чакат последната фаза и болките, а битката срещу целулита трябва да започне възможно най-скоро, преди всичко чрез промяна на начина на живот, който благоприятства възникването на неприятния проблем. Ако изключим генетичния фактор, целулитът е резултат преди всичко от вредните навици и реакцията на организма към ежедневното „тровене”, заседналостта и липсата на физическа активност.

 

Смята се, че развитието на целулита преминава през четири стадия: първият, едематозен, когато течностите се задържат в тъканите; вторият, фиброзен, характеризиращ се с малки мастни възли, тъй като съединителната тъкан е изгубила еластичността си; третият, склерозен, разпознаващ се по възлите, чиито размери се увеличават и четвъртият, когато могат да се появят хематоми, а възлите са болезнени при допир.

 

Освен намаления прием на сол специалистите предлагат и списък със задължителните храни, които трябва да се консумират в борбата срещу целулита. Кои храни спомагат борбата с досадната портокалова кожа?

 

Бананите принадлежат към храните с най-високо съотношение на натрий и калий, затова и се считат за отлична закуска за жени, страдащи от целулит, тъй като натрият спомага за по-доброто хидратиране на тялото. Известно е, че бананите подобряват и потока на кръвта в тялото.

 

Крушите съдържат пектин, който спомага за изхвърлянето на вредните вещества, както и високи нива на йод, който е добър антиоксидант и е необходим за правилното функциониране на щитовидната жлеза, която е ключова в контрола на изразходването на енергия по време на почивка. Липсата на йод може да доведе до забавяне на дейността на щитовидната жлеза, в резултат на което отново може да настъпи увеличаване на телесното тегло.

Боровинките, както и крушите, са известен антиоксидант, богати са на витамин С, а дивите са с високо съдържание на витамин Е, затова и се препоръчват при лечението на целулит, тъй като неутрализират онези ензими, които разрушават съединителната тъкан.

 

Ананасът съдържа много витамин С, калий и ензима бромелаин, който подпомага усвояването на белтъчините и прочистването на кръвоносните съдове от излишните отлагания.

 

Розмаринът подобрява кръвообращението, спомага за храносмилането на мазнините и отстранява нечистотиите, които се задържат под кожата. Съдържа и киселина, която предпазва тялото от свободните радикали, както и вещества, които правят клетките по-еластични, а капилярите по-здрави.

 

Джинджифилът понижава апетита, ускорява метаболизма и кръвообращението и така спомага за загубата на килограми. Най-добър е пресен, можете да добавите мед към него, защото медът е естествен антиоксидант.

 

Първата част от статията четете тук:


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...