.

Всичко за портокаловата кожа [част трета]

Всичко за портокаловата кожа [част трета]
Снимка: freedigitalphotos.net

Продължаваме темата за портокаловата кожа с още някои съвети и препоръки към момичетата, които се борят с този проблем. Ще ви представим още няколко храни, които влияят благоприятно на кожата и унищожават мастните депа в проблемите зони.

 

Зелето е отлично в борбата срещу целулита, защото е богато на витамин С, калий и калций и съдържа вещества, които свързват калция и от другите храни.

 

Чесънът е много добър за предпазване от прекомерно наддаване на тегло, има способността да унищожава мастните натрупвания в организма и да ускорява метаболизма.

 

 

Броколите са отлично средство в борбата срещу целулита, тъй като съдържат липоева киселина, която помага да се предотврати втвърдяването на колагена, имат много витамин С, добър източник са на диетични фибри и са най-големият немлечен източник на калций, който е ключов в борбата срещу целулита.

 

Доматите са изключително богати на ликопен, който запазва естествения колаген в организма и предотвратява изсъхването и набръчкването на кожата.

 

Яйченият белтък е отличен източник на протеини и е нискокалоричен. Жълтъкът съдържа много повече калории, мазнини и холестерол, но е богат и на изключително важни витални и минерали като йод, цинк, желязо, витамини A, D, Е и В12.

 

Не бива да забравяме магическата формула за пиенето на два литра течности на ден, както и че организмът се хидратира и чрез храни с високо съдържание на вода каквито са динята, пъпешът, зелена салатата и краставиците, които предотвратяват образуването на мастни отлагания.

 

Козметиците твърдят, че във всяка антицелулитна програма задължително трябва да се включат и различни видове пилинг процедури, започвайки от най-обикновеното смесване на масла със захар, което трябва да е в съотношение 3:1, и да се масажират засегнатите части на тялото. От маслото кожата ще стане гладка, а захарта ще елиминира част от мъртвите клетки. Една процедура може да се направи от утайката на кафе.

 

Тялото може да се масажира и със смес от ябълков оцет и масло в съотношение 1:3, сутрин и вечер. Един добър лек срещу целулита е и пюрето от домати и мед, което трябва да се втрие добре в кожата да се остави да престои половин час, след това да се измие; използват се и кремове на базата на бръшлян, кафе, водорасли.

 

Все пак това което винаги трябва да имате предвид, е, че недостатъчното движение и продължителното седене отслабват циркулацията и лимфния дренаж, затова и няма добра антицелулитна програма, ако не са включени една или повече физически дейности като ходене, танци, плуване, йога, водна аеробика.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...