.

Очната линия - ключът към магнетичен и женствен поглед

Очната линия - ключът към магнетичен и женствен поглед
Снимка: freedigitalphotos.net

Очната линия винаги ни връща назад във времето – особено в златните години на Холивуд и неговите златни момичета - Мерилин Монро, Марлене Дитрих, Елизабет Тейлър. Тяхната грация, сексапил и неутолима жажда за авантюри ни вдъхновяват и до днес. Вдъхновяват и визажистите, така че класическата комбинация от черна очна линия и червено червило продължава да властва сезон след сезон. Малко ретро, но толкова изкусително.

 

Намираме първите следи от очна линия в Древен Египет, когато била използвана от мъже, жени и деца от всички социални прослойки. Тогава се наричала „кхол” (khol) и била прахообразна, черна на цвят смес, която се нанасяла с помощта на пръчица около и по вътрешното очертание на клепача. В Индия пък „кхол"-ът се наричал „каял" (kajal) и до ден днешен е под формата на стик, използван по подобен начин за предпазване на очите. Днес светът на очната линия е различен и можем да я открием в различни варианти – течна, кремообразна, прахообразна или под формата на стик, като съществуват и разнообразни видове апликатори: четки, моливи тип „флумастер" или писец.

 

 

Тъй като стремежът към червените устни или черните очи никога не е спирал, очната линия винаги е била актуална. Тя е част от великата класика. Този чист, откровен и утвърден детайл представлява външния вид, който не се избира случайно, а по-скоро по убеждение. Ясно защо: тя олицетворява властта на абсолютната и триумфираща женственост. Тя създава поглед като от кинолента - властен, подчертан, чувствен и прям.

 

Да боравим с очната линия обаче често е задача с повишена трудност, въпреки че марките се опитват да ни улеснят с формата на писеца, за да нанасяме по умело този магически туш. Може да следвате няколко стъпки зa по-добри резултати. Клепачът ви трябва да бъде напълно чист, за да може очната линия да се плъзга лесно и прецизно по контура. Поставете огледалото леко на клонено върху маса, за да имате добра видимост и да намерите опора за лактите, за да предотвратите треперенето.

 

Трябва да се избягва опъване на клепача, защото има риск от деформира не на линията. Винаги започвайте от външната част, защото така имате повече свобода на действие. Ако линията не е перфектна от първия път, можем лесно да я променим и изтъним с клечка за уши, леко напоена с продукт за отстраняване на грим, т.е. да я използваме като гума. На финала задължително нанесете спирала, за да подсилите магнетичността на погледа. 


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...