.

Как да запазиш кожата си красива [част първа]

Как да запазиш кожата си красива [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло. Тя трябва да бъде здрава, за да е красива. Всяко момиче иска да има хубава кожа, но понякога това се оказва доста трудна задача. Козметичните продукти са безсилни, ако не знаете как да се грижите за кожата си. Сега ще поговорим повече за грижата и как да запазим кожата си красива.

 

Храната. Искате красива кожа? Внимавайте как се храните. Приемайте повече витамин С и намалете мазнините и въглехидратите в менюто си. Това ще запази кожата ви красива по-дълго време. Промяната в начина ви на живот, ще се отрази на вида на лицето ви. Наблегнете на храни, богати на антиоксиданти като риба, плодове и зеленчуци.

 

Витамини! Кремовете за лице съдържат витамини С и Е. Те няма как да бъдат ефикасни, ако не приемате витамини с храната си. Яжте храни, богати на витамини, плюс минерали като селен, който играе ключова роля при възстановяването на кожата.

 

 

Спорт. Няма как да отречем, че спортът влияе положително на кожата. Ако искате тя да е стегната и красива за по-дълго, тренирайте. Тренировките подобряват циркулацията на кръвта, по този начин тя се насища с кислород и хранителни вещества. По този начин се стимулира производството на колаген, който прави кожата опъната. Освен това потенето отпушва порите на кожата, които често пъти се замърсяват от гримове и друга козметика.

 

Спете качествено. Среднощните купони са много приятни, когато си тийнейджър, но е факт, че не може вечно да водите такъв начин на живот. Ако искате да запазите кожата си красива, най-добре спете по поне 8 часа на денонощие. През нощта цялото ви тяло се възстановява, кожата не прави изключение.

 

Пазете се от слънчевите лъчи. Без значение дали ходите на плаж, или не, кожата трябва да се пази от слънцето. През месеците, в които има повече слънце, използвайте козметика, с фактор 30 или 50. Не прекалявайте със слънчевите бани и солариума, защото увреждате кожата и тя се състарява преждевременно. Освен това увеличавате шанса от появата на меланома.

 

Дехидратация. Някои храни и напитки дехидратират тялото, защото са диуретици. Това прави и кафето. Трябва да внимавате с тях и да пиете повече вода. Липсата на вода в организма може да направи кожата ви суха.

 

Внимателно с алкохола. Прекалено големите количества алкохол са вредни за тялото, респективно и за кожата. Той също е диуретик, което означава, че дехидратира тялото. Алкохолът нарушава и кръвното налягане, което ще направи кожата ви с неестествен цвят. Консумирайте алкохол с мярка.

 

Пушенето. То определено е враг номер едно на красивата кожа. Спрете цигарите и гарантирано кожата ви ще има здрав вид по-дълго време. Тютюнопушенето нарушава притока на кръв към кожата, защото стеснява кръвоносните съдове. Така възпрепятства притока на кислород и нутриенти. Резултатът е посивяла и отпусната кожа.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...