.

Няколко съвета за по-красиви зъби

Няколко съвета за по-красиви зъби
Снимка: freedigitalphotos.net

Всеки човек иска да има красива усмивка и бели зъби. Понякога красивата усмивка може да ни коства много, защото ако сме немарливи към зъбите си, те ще са развалени, потъмнели и няма да имат хубав вид. Ако искате красива усмивка, трябва да се погрижите за нея. Сега ще ви дадем някои съвети, които ще са ви от полза, за да постигнете мечтаната усмивка.

 

По-бели зъби. Не бива да чакате, докато зъбите ви потъмнеят, за да решите, че е време за избелване. Профилактично използвайте избелваща паста. Има много продукти на пазара, които се предлагат и се смята, че могат да ви помогнат. Някои от тях са вредни и не е препоръчително да ги използвате, ако не искате да разрушите зъбния емайл. Най-добре се консултирайте със стоматолог. Все пак можете да си купите избелваща паста и да я използвате известно време. Не прибягвайте до народния метод със сода за хляб, защото тя наранява зъбния емайл и могат да ви се появят кариеси.

 

 

Внимавайте с горещите и ледените напитки. Студена напитка с гореща храна е любима комбинация на много хора. Но не и на вашите зъби. Рязката промяна в температурата на храната/напитката води до напукване на емайла. От своя страна това е гаранция за нови кариеси. Старайте се да внимавате с горещите и студенте храни и напитки. Запомнете, че преди всичко красивата усмивка е здравата усмивка.

 

Откажете ги, веднъж за винаги. Цигарите са вредни за цялото ви тяло, не само за зъбите. Те увреждат вътрешните органи, белите дробове, кожата, увеличават риска от рак. И правят зъбите ви тъмни. Помислете си за ваш познат, който пуши цял живот и си спомнете какви са зъбите му. Вероятно няма най-красивата усмивка, защото катраните полепват по зъбите и не могат да се измият с паста и четка. Така с годините, зъбите стават все по-тъмни и по-тъмни. Ако не искате това да се случи с вас, спрете цигарите.

 

Напитки. Някои напитки могат да направят зъбите ви тъмни, също. Това са кафето, някои чайове, червено вино, тъмни газирани напитки и плодови сокове. Разбира се, от рядката употреба на кафе, например, няма да развалите зъбите си. Но ако всеки ден употребявате тази напитка, очаквайте да загубите белотата на зъбите си. Най-добре е след като пиете кафе да изплаквате устата си с вода. Също така пийте вода, докато се наслаждавате на сутрешната си чаша кафе.

 

Профилактика. Няма как да ви убедим, че ходенето на зъболекар е най-приятното нещо на света. И все пак, най-добре е да ходите редовно на всеки шест месеца, дори да нямате оплаквания. Така ще си спестите много тревоги и болки, защото ако имате проблем, той ще бъде открит навреме.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
moimoimoi
преди 9 години
0
0
!
Отговори
редовно орална любоф
Страница 1 от 1