.

Съвети за по-красив маникюр

Съвети за по-красив маникюр
Снимка: freedigitalphotos.net

Ръцете са една от най-женствените части на тялото у една дама. За да впечатлите някое момче, няма да стане само с красиво лице и хубаво тяло, ръцете ви също трябва да изглеждат добре. Много неприятна гледка са неподдържаните нокти. Те създават усещане за немарливост. Но понякога вида на ноктите ни зависи и от други фактори, затова не винаги изглеждат добре. Преди всичко трябва да полагате грижи за тях, дори да не сте наследили най-красивите нокти и те да са чупливи и слаби. Няма защо да се отчайвате, най-добре е да послушате съветите, които сме ви подготвили.

 

Пийте витамини. Ако не обичате да хапвате достатъчно плодове и зеленчуци, продукти, богати на йод и желязо, а забележите, че ноктите ви стават грапави и се белят, непременно започнете да пиете витаминни комплекси. Кожата и ноктите ни са отражение на вътрешното състояние на организма. Ако те изглеждат зле, значи нещо не достига на организма. Най-вероятно имате слаби нокти, заради липсата на витамини.

 

Носете ръкавици. Ограничете контакта на ръцете с вредните прахове и миещи препарати. Когато чистите у дома, задължително носете ръкавици. Някои миещи препарати са много агресивни и дори могат да разядат ноктите ви. Пазете се внимателно, за да имате красив маникюр.

 

Полирайте правилно. Два пъти месечно полирайте ноктите с мека пила. Така ще стимулирате кръвообращението в основата им, ще подпомогнете растежа и ще им придадете красив огледален блясък.

 

Грижете се за кутикулите. Редовно използвайте масла за подхранването им - те ще ги предпазят от изсъхване. На козметичния пазар се продават и специални активни кремове, които проникват дълбоко и подхранват зоната.

 

Оставете ги да „дишат”. Когато си правите маникюр, започнете  няколко милиметра след кутикулите - точно оттам ноктите дишат и получават хранителни вещества. Ако им придадете овална форма, те ще се чупят по-малко.

 

Потърсете съвета на специалист. Ясно е, че няма как да си направите маникюр, какъвто ще ви направи професионален маникюрист, разбира се, освен ако не сте гуру в тази област. Най-добре е да отидете поне веднъж и да ви направят качествен маникюр. После се постарайте да го поддържате. Поискайте и съвет от маникюриста, който да е специално според вашите нокти.

 

Винаги използвайте основа. Редовните посещения при маникюрист могат да ви излязат солени. Когато си правите маникюр у дома, най-важното е да си слагате база под основния лак. Това предпазва ноктите ви от увреждане. Има бази, които подхранват, изберете такава, според нуждите на вашите нокти.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...