.

Да поговорим за манията по диетите

Да поговорим за манията по диетите
Снимка: thinkstockphotos.com

Хората, които имат проблеми с теглото, прекарват по-голямата част от деня си в мисли какво да ядат, за се отърват от излишните килограми или поне да не натрупат нови такива. Ако и на теб ти се случва редовно, най-вероятно се обсебен по храната или те е обхванала мания по диетите.

 

Как да се справиш с този проблем?

 

Хората често използват храната като контролен механизъм. Контролирането на това, което ядем, реално е заместител на контрола, който искаме да имаме над нещо друго.

 

 

Какво би се случило, ако не обръщаме внимание на храната, която консумираме? Колко от вас могат да си кажат, че видът на тялото им няма нищо общо със собствения им образ и е без значение колко килограма ще тежат? Все пак не е ли по-важно човек да бъде добър приятел и стойностна личност, отколкото слаб, но лош?

 

Всеки човек иска да води успешен начин на живот. Някой успяват да се сдобият с така желания ефект, благодарение на контрола върху храната, която консумират. Това обаче е погрешно и е препоръчително да се отучим от този вреден навик. Има много по-важни неща, които може и трябва да контролираме и които наистина ще ни донесат успех.

 

Често прекратяване на манията по храната не решава проблема, защото това не е първоизточникът му. Той се корени някъде дълбоко в нас. Възможно е човек да не се чувства добре в кожата си и да смята, че не е достатъчно добър за себе си и околните, защото има излишни килограми. Трябва обаче да променим начина си на мислете, за да не се натоварваме излишно.

 

В днешно време най-големият проблем по отношение на програмите за отслабване е пълната фокусираност върху храната. Има много известни диети, които включват определен режим на хранана, при който човек трябва да се измерва редовно и да брои калориите, които приема през деня. Има хора, които се подлагат на диета, не защото са пълни, а защото искат да консумират по-малко количество храна, да се хранят по-здравословно и съответно да им е по-леко през деня. Фокусираността върху храната обаче само задълбочава проблема и кара човек да се чувства напрегнат и да има ниско самочувствие.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...