.

По-красиви и по-здрави, благодарение на златото

По-красиви и по-здрави, благодарение на златото
Снимка: thinkstockphotos.com

Благородният метал се използва от древни времена не само за декорация, изпълнение на религиозни ритуали и като символ на могъщество, но и за лечение на неочаквано пъстра гама от заболявания.

 

Злато за разкрасяване и лекуване. С такава цел то се е използвало както в миналото, така и днес. Ето какви са здравословните качества на ценния метал и как да го използваш е лечебна цел.

 

Златото е силен антиоксидант, подобрява паметта, кръвообращението и функционирането сърдечно-съдовата система, тонизира нервната система. Благородният метал е ефективен метод за подобряване на състоянието при страдащи от артрит и редица други ставни заболявания, като намалява болката. Златото се прилага още за лечение на изгаряния, ракови и кожни заболявания, мускулни схващания.

 

 

Според метода за лечение Аюрведа пък то е незаменимо средство за лечение на душевни проблеми. Ето защо на чувствителните хора, както и тези, подложени на стрес, се препоръчва да носят златни бижута.

 

Злато в козметиката. Благородният метал е добре познато средство както за лечение, така и за подмладяване и удължаване на живота в древен Египет и Китай. Самата Клеопатра всяка нощ спяла със златна маска на лицето, за да съхрани младостта си. Ценният метал има свойството да забавя стареенето, премахва бръчки и акне, прави кожата гладка и възвръща еластичността ѝ. Има детоксикиращо действие, насища кожата с кислород и подобрява кръвообращението.

 

Някои звезди като Камерън Диас и Бар Рафаели например също прибягват до уникалните му оздравителни свойства. Те се глезят с маска за лице с 24-каратово разтопено злато. Продукти, съдържащи частици от благородния метал, се използват и при косопад, както и за забавяне на побеляването на косата.

 

Как да използваме златото за лечение и разкрасяване? Златната вода се приготвя в домашни условия, като се потопи златен предмет в чиста вода. Така се оставя едно денонощие. Пие се по кафена чаша на ден за подобряване на паметта и общото здраве.

 

Носенето на златни накити има общо тонизиращо и оздравително действие. Поставете златни предмети върху проблемните зони от тялото си (болки в коленете, главоболие, стомашни проблеми и др.).

 

В някои салони се предлагат процедури, в които се включват вълшебните свойства на златото. Можете да отидете на масаж със злато или да ви направят терапия за коса със злато.

 

Не бива да забравяте, че ако имате здравословни проблеми, трябва да потърсите лекарска помощ. Лечението със злато може да облекчи дадени състояния, но не пропускайте консултация със специалист. 


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...