.

Български екип създаде мобилно приложение за здравословно хранене

Български екип създаде мобилно приложение за здравословно хранене
Снимка: EatWell

Български екип е създал първото по рода си мобилно приложение за здравословно хранене, което може напълно да замести личния диетолог.

 

Приложението е безплатно и носи името EatWell. То е създадено на базата на иновативен алгоритъм, който има задачата да определя здравословен режим на всеки потребител, съобщава екипът, който стои зад проекта.

 

 

Софтуерът е дело на Павел Чолаков, Евелина Атанасова и Иван Манолов, които са разработчици на алгоритъма и на прототипа на мобилното приложение за операционната система Android.

 

Отскоро екипът е стартирал и кампания за финансиране в Kickstarter, с която да събере 20 хил. евро за завършване на EatWell и пускането му на пазара.

 

Идеята на приложението е да пренесе личния диетолог в смартфона, като позволява на потребителите да се възползват навсякъде от него и по всяко време, твърди Павел Чолаков.

 

EatWell работи чрез алгоритъм, използващ предварително въведена от потребителя информация относно навиците и начина на живот. Благодарение на нея софтуерът дава предложения за индивидуален хранителен режим, който включва конкретни храни и как най-лесно могат да бъдат приготвени.

 

Екипът планира в бъдеще EatWell да позволява онлайн поръчки на храни. Приложението цели да дава разнообразна информация за хранителните качества на различните ястия, да дава препоръки, като пести на потребителите време. EatWell включва календар за проследяване на прогреса на потребителя, както и система за възнаграждаване при постигането на определени цели.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
Milkaa
преди 9 години
0
1
!
Отговори
Ot kade da svalq priligenieto..???
Страница 1 от 1