.

Любопитни факти за фъстъченото масло

Любопитни факти за фъстъченото масло
Снимка: freeimages.com

Хапвате ли често фъстъчено масло? В нашата страна възприето да се яде много фъстъчено масло. В САЩ например, то е един от най-консумираните продукти. Оказва се, че има защо. То е и доста полезно. Сега ще ви запознаем с някои любопитни факти за фъстъченото масло.

 
 

Витамин В6. Ако боледувате често, вероятно имате нужда от повече витамин В6. Той спомага много имунната система, също като витамин С. Включването на фъстъченото масло в менюто ви, ви гарантира 0.17 мг витамин В6. Това вероятно ви се струва малко, но ако сте на път да се разболеете, ще ви бъде от голяма полза.

 

Здравословни мазнини. Да, фъстъченото масло съдържа мазнини, но те нямат нищо общо с вредните мазнини. Точно обратното. Фъстъченото масло съдържа само полезни мазнини, от които тялото определено има нужда. Фъстъченото масло съдържа същите мазнини, каквито и авокадото.

 

Можете да ядете фъстъчено масло, дори когато сте на диета. То е полезно и може да се консумира по време на диета, защото съдържа полезни мазнини и протеини. Освен това фъстъченото масло засища. По-добре е да хапнете малко количество фъстъчено масло, което ще ви засити, отколкото да се тъпчете с празни калории.

 

Фибри. Тайна, която малко хора знаят е, че фъстъченото масло съдържа голямо количество фибри. Достатъчни са две лъжици фъстъчено масло на ден, за да си набавите 2 грама фибри.

 

Калий. Всеки знае, че калият е полезен за здравето. Проблемът е, че много хора не знаят как да си го набавят. Фъстъченото масло съдържа голямо количество калий. Повечето хора прекаляват със солта, следователно с натрия. Калият може да неутрализира излишния натрий в кръвта. Това означава по-здрава кръвоносна система и по-добър тонус.

 

Повече енергия. Здравословните мазнини и протеините, които съдържа фъстъченото масло могат да ви заредят с много енергия. Особено добре влияе, следобед, когато ви се спи и нямате достатъчно енергия. Достатъчни са две лъжици, за да ви накарат да се почувствате по-бодри и да ускори процесите в мозъка.

 

Протеин. Всеки човек има нужда от протеин, за да бъде здрав. Като цяло ядките са чудесен източник на протеини. Това важи и за фъстъченото масло, което може да ви набави 7 грама протеини, благодарение на едва 2 супени лъжици.

 

Полезни вещества. Фъстъченото масло наистина е много полезно. Освен добри мазнини и протеини, то съдържа и антиоксиданти, витамин Е, магнезий, който помага за по-здрави кости и цинк, който подпомага имунната система.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...